Зоря не хоче відпускати свого таланта безкоштовно в клуб УПЛ: може повторитись скандальна історія з Кочергіним

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
513
0 голосів
Зоря не хоче відпускати свого таланта безкоштовно в клуб УПЛ: може повторитись скандальна історія з Кочергіним
Даниїл Алефіренко. Фото: Google
Футбольний журналіст Михайло Співаковський повідомив, що луганська Зоря намагається продовжити контракт з Даниїлом Алефіренком, щоб не втратити його влітку безкоштовно.

Лівий вінгер Зорі Даниїл Алефіренко досяг попередньої домовленості про підписання контракту з ковалівським Колосом, але не все так просто.

За інформацією футбольного журналіста Михайла Співаковського, в переговорний процес вступила третя сторона: клуб, якому належить Алефіренко, тобто Зоря.

«До завершення угоди Алефіренка з Зорею лишається пів року. З 1 січня Даниїл може підписувати передконтракт із будь-ким і влітку піти за нуль. 

Зараз луганський клуб намагається все ж продовжити контракт Алефіренка, щоб мати більш міцну позицію в переговорах з Колосом».

Співаковський прямим текстом натякнув, що президент Зорі Євген Гєллєр скоріш за все не збирається відпускати Алефіренка просто так, тобто у статусі вілного агента.

«Не будемо забувати про фактор Євгена Гєллєра, якому все рівно, кого пускати по колу (пам'ятаємо кейс Кочергіна). Якщо гравець не підпише у Зорі, влітку до Ковалівки може приїхати остаточно розгублений футболіст, який останні пів року бігав за U19. 

Можливо, ковалівцям простіше попросити Євгена Борисовича з конвертованою у валюті повагою та отримати якісного молодого гравця тут і зараз?», – сказав Співаковський в ефірі ТаТоТаке.

Нагадаємо, що атакувальний півзахисник Владислав Кочергін у березні 2022 року перейшов із Зорі до польського Ракува на правах вільного агента.

Перед цим між гравцем і керівництвом Зорі були тривалі суперечки – Кочергін не хотів продовжувати контракт. Через це Владислава навіть відправляли до дубля. 

Ще одним гравцем, який покинув лугансткий клуб зі скандалом і навіть судовим позовом був півзахисник Максим Хлань, який нині захищає кольори польської Лехії з Ґданська. У нього була така сама ситуація.

  • У поточному сезоні Даниїл Алефіренко зіграв за Зорю в 18 поєдинків у всіх офіційних турнірах: три голи.
  • Transfermarkt  оцінює 23-річного лівого вінгера у 600 тисяч євро.