Чи був пенальті на Мудрику у матчі з Італією? Колишній хавбек Динамо і збірної України дав відповідь

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1011
0 голосів
Чи був пенальті на Мудрику у матчі з Італією? Колишній хавбек Динамо і збірної України дав відповідь
Михайло Мудрик. Скріншот: Х
Колишній півзахисник Динамо Сергій Ковалець висловився про момент із непризначеним пенальті у матчі Україна – Італія (0:0) в рамках кваліфікації до Євро-2024.

Ексхавбек Динамо та національної збірної України Сергій Ковалець проаналізував момент із непризначеним пенальті у компенсований час зустрічі Україна – Італія (0:0) у відборі до Євро-2024.

У тій грі арбітр Хесус Хіль Мансано не відреагував на падіння вінгера синьо-жовтих Михайла Мудрика у штрафному майданчику суперника після контакту із гравцем Італії.

Відео падіння Мудрика:

Ковалець впевнений, що рефері зобов'язаний був призначати покарання у ворота гостей.

«Ми пам'ятаємо цей момент, на мою думку то 100% пенальті. В кінці матчу, те що потрібно було призначати. Згадаємо матч з Уельсом (0:1), коли не вийшли на чемпіонат світу. Тоді Андрія Ярмоленка збили, але арбітр сказав, що там був невеличкий поштовх».

Експерт підкреслив, що це рішення арбітра коштувало Україні прямого виходу на Євро.

«Але трішки... яка різниця? Це є фол, є правила футболу, яких мають дотримуватися арбітри й за ними призначати або ні. Був би пенальті, забили б і вийшли на Євро, але, як на мене, потрібно було робити заміни раніше», – сказав Ковалець в ефірі YouTube-каналу Espreso.

  • Зазначимо, що нічия у матчі проти Італії залишила Україну та третьому місці відбіркової групи, через що їй тепер доведеться долати два раунди плей-оф;
  • 21 березня 2024 року команда Сергія Реброва в гостях протистоятиме Боснії і Герцеговині. У випадку перемоги Україна 26 березня вдома прийме тріумфатора дуелі Ізраїль – Ісландія.
  • Якщо синьо-жовті потраплять на чемпіонат Європи, то зіграють у квартеті з Бельгією, Румунією та Словаччиною;
  • Ковалець виступав за Динамо з 1990 по 1995 рр. (159 матчів,17 голів). Також у його активі десять поєдинків у складі збірної України у період з 1992 по 1994 рр.