«На нього дуже великі надії»: Циганик назвав трансферний пріоритет Динамо – один гравець відповів відмовою

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
3033
0 голосів
«На нього дуже великі надії»: Циганик назвав трансферний пріоритет Динамо – один гравець відповів відмовою
Ігор Циганик. Фото: Google
Відомий український коментатор та футбольний журналіст Ігор Циганик поділився інформацією про невдалу спробу Динамо підписати захисника з Польщі та назвав футболіста, який може отримати шанс у першій команді киян.

Ігор Циганик повідомив, що київське Динамо визначило для себе пріоритет на трансферному ринку – це підписання центрального оборонця. Також він додав, що захисник збірної України Тарас Качараба не підходить команді Олександра Шовковського.

«Динамо шукає центрального захисника. Причому пошук відбувається як в Україні, так і за її межами. Називаються прізвища футболістів, котрі грають за кордоном, але з українським паспортом. Було чутно прізвище Качараби, але кияни, наскільки я розумію, не зацікавлені в цьому гравці».

Журналіст сказав, що столичний гранд вів перемовини з польським захисником, але той через війну відмовився їхати у Київ.

«Щодо ситуації з іноземними футболістами, то був варіант із центральним захисником із Польщі. Але в останній момент через ситуацію в Україні переговори згорнули. На гравця дуже сильно тиснула сім'я через війну, і він відмовився».

Коментатор зазначив, що війна лякає багатьох футболістів, які здатні підсилити Динамо.

«Взагалі ті футболісти, які готові їхати до нас у воєнний час, не відповідають рівню Динамо. А ті, кого кияни хотіли б запросити - там є труднощі. Вони не розуміють, що таке повітряні тривоги і дрони, що вибухають. Читають новини та розуміють, що у Києві небезпечно».

Циганик не виключає, що Олександр Шовковський може дати шанс проявити себе Тарасу Михавку.

«Але пошуки центрального захисника продовжуються. Важливо, щоб він був левоногим. У запасі є Михавко. На нього дуже великі надії. 

Можливо, він отримає шанс у першій команді. Але його молодість на цьому етапі застерігає від того, щоб одразу кидати його у ключові поєдинки з огляду на проблеми Динамо в обороні», — сказав журналіст в ефірі авторської програми на ютубі.

  • Тарас Михавко у свої 18 років не провів жодного поєдинку в чемпіонаті України за Динамо.
  • На його рахунку шість матчів та два голи у складі збірної України U-19.
  • У сезоні 2022/23 захисник відіграв чотири гри у складі ФК Львів у рамках УПЛ.
  • Контракт гравця з клубом дійсний до кінця червня 2026 року.
  • Transfermarkt оцінює гравця у 100 тисяч євро.