«Я більше не можу»: Скрипник назвав футболіста Ворскли, якому набридло грати в Україні

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
8104
0 голосів
«Я більше не можу»: Скрипник назвав футболіста Ворскли, якому набридло грати в Україні
Таулянт Сефері. Фото: ФК Ворскла
За словами вже ексголовного тренера Ворскли Віктора Скрипника, легіонери, які наважилися приїхати до України в розпал війни, з часом можуть емоційно не витримати та відмовитися повертатися.

Колишній головний тренер Ворскли Віктор Скрипник у інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про долю нападника Таулянта Сефері, який належить полтавцям, але нині виступає у закордонній оренді.

За словами наставника, повернення албанця до команди малоймовірне. Раніше ймовірність повернення до полтавського колективу в інтерв'ю сайту sport-express.ua оцінив сам форвард.

«Якщо війна закінчиться, можливо, повернеться, цієї зими. Він уже приїхав, коли була війна. У нього є родичі та близькі, з якими він радиться. Його агент та клуб будуть вести переговори, подивимося».

Як приклад Скрипник також навів інших легіонерів, які пішли з Ворскли з початком повномасштабного вторгнення рф:

«У Ворскли ще люксембуржці, Вінсент та Олів’є Тіллі на контракті. Від них ми теж не можемо вимагати, як від українців [повернутися та грати в УПЛ]. Вони підписували контракти до війни.

Вінсент Тіль у мене відіграв дві гри у кваліфікації Ліги конференцій у 2022 році. Коли ми поверталися до України, він сказав: «Я не можу, я залишаюся». Шведський АІК, з яким ми грали у кваліфікації, у результаті його й підписав».

Втім, укладання угоди після 24 лютого, яке не дає футболісту в односторонньому порядку піти в оренду, також не є панацеєю для українських клубів:

«Хоча й підписання під час війни нам не дає гарантій, взяти того ж таки Сефері. Людина приходить і каже: «Я більше не можу». Що ти скажеш? Людський фактор – на першому місці».

  • Скрипник повідомив, що з братами Тіллями у Ворскли ще є чинний контракт, але за інформацією Transfermarkt, Вінсент та Олів'є вже залишили полтавський клуб вільними агентами.
  • Сефері ж прийшов до полтавців влітку 2022 року, відіграв за команду рік, після чого пішов у оренду в клуб з ОАЕ Бані Яс.
  • У полтавському колективі албанець відзначався забитими м'ячами ледь не кожні дві гри – 13 голів у 28 поєдинках УПЛ.
  • Оренда Сефері у Бані Яс розрахована до кінця сезону 2023/2024, а угода 27-річного нападника з Ворсклою розрахована до 30 червня 2025 року.