Дніпро-1 не хоче віддавати Йовічевичу бонус за третє місце: журналіст розкрив масштаб заборгованості

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
550
0 голосів
Дніпро-1 не хоче віддавати Йовічевичу бонус за третє місце: журналіст розкрив масштаб заборгованості
Ігор Йовічевич. Фото: ФК Аль-Раїд
Виявляється, що позов Ігора Йовічевича до Дніпра-1, через який на дніпрян наклали трансферний бан, стосується бонусу за бронзу хорвата з клубом, який складає суму з п'ятьма нулями.

Журналіст Михайло Співаковський розкрив деталі трансферного бану, який наклали на Дніпро-1 через фінансові заборгованості.

За словами журналіста, винні тим виконавцям, які виступали в клубі нещодавно:

«Заборгованість перед низкою футболістів, як Хайнер, Матарітта».

Співаковський зауважив на борзі перед колишнім головним тренером Дніпра-1 Ігорем Йовічевичем, який той мав отримати за бронзу у недогранному сезоні 2021/22:

«Там принципово. Річ у тім, що Йовічевича був бонус за третє місце. Думаю, що сума з п'ятьми нулями. Але в той самий момент сталася історія, коли хорват пішов у Шахтар і ні в кого в Дніпрі-1 не було бажання віддавати цей бонус».

Втім, позов на хорвата подали і в дніпровському клубі:

«Там ще були зустрічні позови: Йовічевича до Дніпра-1, мовляв, віддайте гроші, Дніпра-1 до Йовічевича, мовляв, ти пішов від нас нелегітимно. І клуб з хорватом з літа судяться, тому що є документи, що опція була в однообічному боці, Дніпро-1 підвищить зарплату».

Наостанок Співаковський у YouTube-програмі ТаТоТаке розповів, як наразі є справи з цими позовами:

«На даний момент рахунок 1:0 на користь Йовічевича. Він довів, що йому мають сплатити бонус».

  • Раніше комерційний директор Дніпра-1 В'ячеслав Фрідман у коментарі «Спорт-Експресу» зазначав, що хорвату гроші клуб платити не збирається.
  • Йовічевич працював з дніпрянами у 2020-2022 роках, після чого на сезон очолив Шахтар, пішовши за правилом ФІФА для легіонерів.
  • У Дніпрі-1 хорвата звинувачували у подвійній грі, апелюючи до пункту в контракті, який передбачав опцію продовження в односторонньому порядку.
  • Влітку 2023 року він уклав річну угоду з клубом Аль-Раїд, який наразі йде у зоні вильоту вищого дивізіону Саудівської Аравії.
  • Команда Юрія Максимова нині має 34 бали в УПЛ та лише за додатковими показниками поступається поточному лідеру чемпіонату – Кривбасу.
  • Перший у 2024 році матч Дніпро-1 проведе вдома проти Минаю.