Коноплянка чи Мудрик: екзахисник збірної України обрав кращого гравця – категорична заява

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
85
1 голос
Коноплянка чи Мудрик: екзахисник збірної України обрав кращого гравця – категорична заява
Артем Федецький та Євген Коноплянка. Фото: Google
Колишній захисник національної збірної України та Дніпра Артем Федецький поділився думками про Євгена Коноплянку, з яким він свого часу грав, та вінгера Челсі Михайла Мудрика.

Сьогодні, 29 вересня, свій 35-й день народження святкує один з найсильніших вінгерів в історії України – Євген Коноплянка.

Його колишній партнер по Дніпру Артем Федецький в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «‎Український футбол» заявив, що вважає, що зараз у збірній України немає крайнього півзахисника рівня Коноплянки.

«На жаль, Женя вирішив завершити кар’єру, вік і травми, але що поробиш. Будемо сподіватися, що будуть нові Коноплянки, але на жаль, зараз таких на радарі не бачу. Нам би в діючу збірну Коноплянку в піковій формі, він підсилив би цю збірну відсотків на 25-30 однозначно».

Ексоборонець заявив, що Михайло Мудрик, який зараз виступає на правому фланзі атаки команди Сергія Реброва, зміг би багато чому навчитися у Євгена.

«Міша би сидів на лавці й вчився як треба грати. Не розумію «хайпу» навколо Мудрика. Так, є певні навички, але говоримо в першу чергу про цінник. Так, Шахтар красені, треба ж було продати Михайла за 100 мільйонів!». 

Фахівець впевнено заявив, що зараз за всіма параметрами вінгер Челсі поступається колишній українській зірці Севільї.

«Це праймовий підхід менеджменту клубу. Кажуть, що Мудрик – наступний Коноплянка. На мою думку, поки без шансів. Щоб бути Коноплянкою, не знаю, скільки треба працювати. Так, Мудрик – професіонал, працює над собою, намагається розвиватися, але це і близько не Коноплянка у свої кращі часи», – сказав Федецький.

  • За час професійної кар'єри Коноплянка встиг пограти за українські Дніпро та донецький Шахтар, іспанську Севілью, німецький Шальке 04, польську Краковію та румунський ЧФР (Клуж).
  • У складі національної збірної України Євген зіграв 87 поєдинків: 21 гол.
  • Мудрик приєднався до Челсі у січні 2023 року за 70+30 мільйонів євро, що стало рекордною сумою в історії українського футболу. 
  • Цього сезону Михайло провів шість матчів за лондонців у всіх турнірах і відзначився двома результативними передачами. 
  • За даними Transfermarkt, його вартість оцінюється у 35 мільйонів євро. Контракт гравця з клубом діє до 30 червня 2031-го року.