«Я був для них як батько»: Луческу назвав трьох ексзірок Шахтаря, з якими він все ще спілкується

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
625
2 голоси
«Я був для них як батько»: Луческу назвав трьох ексзірок Шахтаря, з якими він все ще спілкується
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Колишній головний тренер донецького Шахтаря Мірча Луческу розповів, з ким із бразильських легіонерів, які працювали під його керівництвом у складі «гірників», підтримує контакт.

Колишній головний тренер Шахтаря Мірча Луческу (2004-2016), який нині очолює національну збірну Румунії, поділився, з ким із бразильців, які працювали під його керівництвом у складі «гірників», досі підтримує зв’язок.

«Кожен із них каже, що вони лише виграли від стосунків зі мною. Ми залишилися у добрих відносинах. Бразильці, Жадсон і Фернандінью, телефонують мені, розмовляють зі мною. Не кажучи вже про [Луїса] Адріано. Я багато допомагав бразильцям. Вони приїхали, коли їм було по 18-19 років».

Луческу зізнався, що почав вивчати португальську мову заради того, щоб мати краще взаєморозуміння з бразильськими легіонерами.

«Я почав вчити португальську через них, бо не хотів, щоб вони вчили російську. Я був для них як батько».

Також Луческу розповів про сімейні особливості бразильців.

«З ними приїжджали їхні дружини, тому що бразильці, як правило, мають подруг з 14-15 років. Коли їм виповнюється 19, вони одружуються, народжують дітей, тому багато хто з них також досягає успіху в кар'єрі».

Тренер пояснив, на які кроки йому доводилося йти, аби бразильці почувалися комфортно в команді.

«Вони дуже орієнтовані на сім'ю. Крім кожного бразильця було ще близько 20 друзів, які приїхали до них, але я погодився, тому що знав, про що їх запитати, а вони знали, що відповісти», – наводить слова Луческу iAM SPORT з посиланням на подкаст Fain și Simplu.

Статистика вищезгаданих бразильців Шахтаря під керівництвом Луческу

  • Жадсон (2005-2015) – 273 матчі, 64 голи та 64 асисти;
  • Фернандінью (2005-2013) – 284 матчі, 53 голи, 57 асистів;
  • Адріано (2007-2015) – 266 матчів, 128 голів (рекордсмен клубу), 43 асисти.