Відбувся перенесений матч Динамо – Ворскла: такого ще в українському футболі ніколи не було

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
27279
12 голосів
Відбувся перенесений матч Динамо – Ворскла: такого ще в українському футболі ніколи не було
Гравці Динамо та Ворскли. Фото: ФК Динамо (Київ).
У середу, 18 вересня, Динамо вдома обіграло Ворсклу (3:1) у рамках перенесеного матчу четвертого туру чемпіонату України. Своїм дебютним голом за біло-синіх відзначився Браян Себальйос. Поєдинок став історичним.

Динамо здолало Ворсклу (3:1) в матчі перенесеного четвертого туру УПЛ.

Відео всіх голів

Головний тренер киян Олександр Шовковський вирішив провести суттєву ротацію й лише на заміну в другому таймі вийшли Олександр Піхальонок, Андрій Ярмоленко, Владислав Ванат та Віталій Буяльський.

Дебютував за Динамо одразу з перших хвилин нападник Едуардо Герреро, однак за 75 хвилин перебування на полі особливо нічим запам’ятався.

Господарі відкрили рахунок на 33-й хвилині, коли після подачі з кутового від Миколи Шапаренка ударом головою ворота полтавців вразив Браян Себальйос. Це перший гол колумбійця за команду Шовковського.

Вже за дві хвилини подвоїв перевагу біло-синіх Олександр Караваєв, який опинився в потрібному місці в потрібний час на добиванні та переправив круглого практично в порожні ворота.

В другому таймі варто відзначити жорсткий стик між Себальйосом та Денисом Ндукве, після якого перший, хоча й на своїх двох, але покинув поле.

На 81-й хвилині оживив інтригу гол Самсона Ієде, який забив ударом головою після подачі із флангу від Івана Нестеренка. Однак на більше гостей не вистачило.

На 90+1-й хвилині крапку у протистоянні поставив Піхальонок. Хавбек, скориставшись помилкою Павла Ісенка при грі на виході, елегантним парашутом закинув м'яч у ворота метрів з 30.

Що історичного сталося в матчі?

В матчі відбулася історична подія, адже Динамо зробило сім замін. Ворскла теж скористалася сімома новими гравцями. Як так сталося?

По п'ять замін відбулися за звичними правилами. Заміна Себальйоса підпала під нове правило «струсу мозку», тому дала додатковий слот і Динамо, і Ворсклі.

Але полтавці також замінили гравця по «струсу мозку», адже під це підпав Лука Гучек ще в першому таймі. Тому обидва клуби отримали ще по одній заміні.

Футбол. УПЛ. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Четвертий тур

Динамо – Ворскла – 3:1

Голи: Себальйос, 33, Караваєв, 35, Піхальонок, 90+1 – Ієде, 81

  • Динамо вийшло на перше місце в таблиці УПЛ та після п’яти проведених матчів має в активі максимум набраних очок;
  • В наступному турі 21 вересня команда вдома прийме Рух;
  • Ворскла залишилася на дев’ятій позиції із вісьмома очками після шести зустрічей;
  • 22 вересня ворскляни гостюватимуть у Кривбасу.