«Лишився лише один»: Маркевич назвав українського гравця, який схожий за стилем на Гусіна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
13717
6 голосів
«Лишився лише один»: Маркевич назвав українського гравця, який схожий за стилем на Гусіна
Мирон Маркевич. Фото: Google
Колишній головний тренер Металіста, Карпат і збірної України Мирон Маркевич назвав сучасного гравця, який схожий за манерою гри на ексхавбека Динамо Андрія Гусіна.

У цей день, 17 вересня, але 2014 року на автодромі «Чайка» поблизу Києву загинув легендарний півзахисник київського Динамо (1996-2004) та збірної України (1993-2006) Андрій Гусін, який не впорався з керуванням мотоциклом.

Мирон Маркевич, який раніше працював з Гусіним, в ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» заявив, що Андрій не загубився б у європейському клубі.

«Чи не загубився б Гусін в Європі? 100%. Він у будь-якій команді заграв, тим більше, на позиції опорного півзахисника. Гусін виконував неймовірний обсяг чорнової роботи, сьогодні таких футболістів мало. Зараз всі хочуть грати лише з м’ячем».

Досвідчений тренер вважає, що з сучасних футболістів за стилем гри на Гусіна схожий тільки хавбек Шахтаря Тарас Степаненко.

«А з таких, як Андрій, в нашому футболі лишився один Тарас Степаненко, але й у нього вже солідний вік. Гусін ніколи зайвого не робив на полі: забрав-віддав, а ще й же міг забити», – сказав Маркевич.

  • Гусін у складі Карпат Маркевича провів 22 матчі, в яких забив п'ять голів.
  • За Динамо хавбек зіграв 264 матчі, виходив до півфіналу Ліги чемпіонів та завоював сім чемпіонських трофеїв.