Петраков, Ребров або Шевченко: український тренер сказав, при якому фахівці була найкраща збірна

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4292
5 голосів
Петраков, Ребров або Шевченко: український тренер сказав, при якому фахівці була найкраща збірна
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Відомий тренер та експерт Олег Федорчук спробував відповісти, яке покоління національної збірної України було найкращим за останні вісім років.

Футбольний експерт Олег Федорчук в інтерв'ю сайту «Збірна» відповів, який з трьох останніх зразків збірної України був найкращим: команда Андрія Шевченка (2016-2021), Олександра Петракова (2021-2023) чи Сергія Реброва (2023-).

Фахівець наголосив, що склад в усіх тренерів був практично однаковим, але підхід до нього в кожного з них відрізнявся.

«Тяжке питання. Думаю, що відповідь на нього можна знайти, якщо згадати той факт, що кістяк збірної від Шевченка до Реброва практично не змінився. Грають практично ті самі гравці».

Вже ж Федорчук вважає, що найкраща версія збірної дісталася Реброву. Проте до неї також необхідна тренерська майстерність.

«Якщо брати за складом, то у Реброва найкраща збірна, проте є купа питань щодо стабільності, «раціо» у грі. Мало зібрати класних гравців, треба ще знайти підхід до них, підібрати оптимальну тактику та схему».

Спеціаліст навів приклади, коли зірковий склад міг не досягати результатів на фоні скромніших команд.

«Франція мала кращий склад, ніж іспанці, але не вони виграли Євро. Австрія виглядала потужніше за Німеччину, хоча за іменами все ж навпаки. Йдеться про вміння тренера знайти ту схему і ту тактичну побудову, яка дасть можливість гравцям розкритися. Саме це і говорить про рівень тренерського штабу».

  • Збірна України стартувала у вересневих матчах Ліги В Ліги націй з двох поразок від Албанії (1:2) та Чехії (2:3);
  • Поки синьо-жовті посідають останнє місце в групі.