УАФ поставила крапку у перемозі Динамо над ЛНЗ: головний експерт з арбітражу розібрав два моменти з пенальті

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
20626
6 голосів
УАФ поставила крапку у перемозі Динамо над ЛНЗ: головний експерт з арбітражу розібрав два моменти з пенальті
Гравці Динамо та ЛНЗ. Фото: ФК Динамо (Київ)
Комітет арбітрів Української асоціації футболу розібрав епізод з призначеним пенальті в матчі Динамо – ЛНЗ (1:0) на користь господарів у рамках п’ятого туру УПЛ. Гол з позначки вирішив долю поєдинку.

1 вересня Динамо обіграло ЛНЗ (1:0) у п’ятому турі чемпіонату України завдяки голу з пенальті, який на 22-й хвилині реалізував Андрій Ярмоленко.

Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі, який входить до Комітету арбітрів, проаналізував епізод з призначеним 11-метровим та жовтою карткою для оборонця ЛНЗ Хайдіна Саліху за фол проти півзахисника біло-синіх Олександра Піхальонка.

  • Головний арбітр – Олександр Шандор;
  • Арбітр VAR – Роман Блавацький.

Призначений пенальті та жовта картка за фол Саліху проти Піхальонка, 19 хвилина гри:

Ріццолі заявив, що суддівська бригада на чолі з Шандором ухвалила правильне рішення призначити 11-метровий удар, однак слід було обійтися без «гірчичника» для Саліху.

«Гравець Динамо №76 намагається заволодіти м'ячем, але його перехоплює гравець №55 [Шота Нонікашвілі], який все ще лежить на землі, і гравець №5 з ЛНЗ, який робить йому підніжку, що підлягає покаранню штрафним ударом. Арбітр вчинив правильно, призначивши пенальті за фол гравця №5».

Також Ріццолі зазначив, що Шандор не мав підстав для призначення пенальті у ворота Динамо на 52-й хвилині в епізоді з боротьбою нападника ЛНЗ Молло Бессала та захисника киян Владислава Дубінчака, тому вчинив правильно, не зафіксувавши порушення.

«Немає фолу з боку обох гравців, попри присутність легкого контакту. Подальше падіння нападника не повинно нікого вводити в оману, арбітр діяв правильно, дозволивши продовжити гру».

  • Динамо після трьох проведених матчів посідає п'яте місце у таблиці, УПЛ маючи дев’ять очок в активі. В наступному турі 14 вересня команда проведе гостьовий матч проти Зорі;
  • ЛНЗ у п’яти зустрічах набрав дев’ять балів та посідає четверту сходинку турнірки. 16 вересня на них очкує виїзд до Колоса.