«Не заграє там. Скоро зрозуміють, кого вони купили»: Сабо підписав вирок дороговартісній зірці збірної України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
7157
4 голоси
«Не заграє там. Скоро зрозуміють, кого вони купили»: Сабо підписав вирок дороговартісній зірці збірної України
Артем Довбик. Фото: Getty Images
Колишній головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо висловився по те, наскільки суттєвою для синьо-жовтих стала відсутність Михайла Мудрика та Артема Довбика в матчі з Албанією (1:2) у рамках першого туру Ліги В Ліги націй.

Легендарний тренер Йожеф Сабо в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua відповів, чи позначилася на грі команди Сергія Реброва у поєдинку проти Албанії (1:2) в Лізі націй відсутність травмованих Михайла Мудрика та Артема Довбика.

«Ні. З ними б було те саме».

Сабо наголосив, що не бачить прогресу Мудрика в АПЛ.

«Ну що Мудрик? Скажіть мені, де він? Мудрик уже два роки в Челсі, а грає тільки на лаві запасних».

У перспективи Довбика в Ромі, за якого влітку було сплачено 30,5 мільйона євро+бонуси, експерт не вірить.

«А Довбику пощастило в Жироні, тому що там були хороші, швидкісні фланги, які постачали його передачами. У Ромі такого немає! Не заграє там Довбик. У римському клубі скоро зрозуміють, кого вони купили, адже він не може забивати без підтримки з флангів».

Заслужений коуч пояснив, яких якостей не вистачає Довбику.

«Форвард у сучасному футболі повинен рухатися вліво, вправо, грати на ривках. А Довбик не вміє навіть відірватися від свого захисника. Він може тільки в середині грати завдяки своїм габаритам й віддавати в один дотик. Я не бачив, щоб Довбик відкривався, приймав, робив обманні рухи», – сказав Сабо.

  • В наступному турі у вівторок, 10 вересня, Україна проведе гостьовий матч з Чехією. Зустріч розпочнеться о 21:45 за Києвом;
  • Мудрик, можливо, зможе допомогти команді в цьому поєдинку. Довбик вже покинув лави збірної.