«Вперше за часів Ахметова. Це потрібно було рубати під корінь»: Циганик розповів, що накоїли гравці Шахтаря

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
43101
18 голосів
«Вперше за часів Ахметова. Це потрібно було рубати під корінь»: Циганик розповів, що накоїли гравці Шахтаря
Рінат Ахметов. Фото: Daniel Naupold/dpa/picture alliance
Відомий журналіст Ігор Циганик вважає, що менеджмент Шахтаря прийняв хибне рішення, коли по ходу минулого сезону звільнив з посади головного тренера Патріка ван Леувена.

Журналіст Ігор Циганик заявив, що не зрозумів рішення керівництва Шахтаря в розпал минулої кампанії звільнити свого керманича Патріка ван Леувена.

«Коли Шахтар прийняв Ван Леувен та почав гнати футболістів, він правильно робив. Тому що він готував команду до сезону. Тоді в керівництві Шахтаря відбулися якісь незрозумілі речі, які дозволили футболістам зманіпулювати ситуацією».

Циганик наголосив, що вперше на його пам’яті гравці Шахтаря посприяли відставці тренера.

«Я пам’ятаю Шахтар з 1996-1997 рр., з того, часу, як Рінат Ахметов став президентом клубу. Вперше футболісти зняли тренера. І менеджмент клубу їм дозволив це зробити. Вони відмовилися робити те, що він вимагав».

Журналіст вважає, що не можна було допустити таку ситуацію.

«Гравці неодноразово натякали. Підійміть інтерв’ю. Коли футболісти починають розповідати хто такий тренер, і що їм одразу стало зрозуміло, що перспективи не буде, то це неправильно. Це потрібно було рубати під корінь», – сказав він в ефірі YouTube-каналу «Ігор Циганик».

  • Нагадаємо, що ван Леувен очолював Шахтар з липня по жовтень 2023 року. Під його керівництвом команда провела 12 матчів (сім перемог, три нічиї, дві поразки);
  • В серпні цього року він очолив Металіст 1925;
  • Замінив ван Леувена у Шахтарі Маріно Пушич, який тренує команду по сьогодні і вже виграв чемпіонат і Кубок.