Повторення «турніру чотирьох УПЛ» не буде: УАФ під керівництвом Шевченка прийняла важливе рішення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
444
0 голосів
Повторення «турніру чотирьох УПЛ» не буде: УАФ під керівництвом Шевченка прийняла важливе рішення
засідання Виконкому УАФ. Фото: УАФ
Сьогодні, 2 серпня, у столичному Будинку футболу відбулося засідання Виконкому УАФ, під час якого було офіційно затверджено регламент пониження та підвищення команд між УПЛ та Першою лігою у наступних сезонах.

«Турніру чотирьох» в Україні більше не буду. Це була разова та вимушена акція. Пресслужба УАФ повідомила, що на сьогоднішньому засіданні Виконавчого комітету було ухвалено рішення щодо обміну між УПЛ та Першою лігою у разі, якщо одна (або кілька) з команд елітного дивізіону знімається з чемпіонату перед новим сезоном.

Відтепер команди, які посіли в УПЛ останнє та передостаннє місце, не зможуть претендувати на місце в еліті у разі зняття іншої команди з розіграшу чемпіонату в елітарному дивізіоні вітчизняного футболу.

Нагадаємо, що перед сезоном 2024/25, через розформування Дніпра-1 та зняття СК з розіграшу УПЛ на місце команди з Дніпра претендували спершу Минай та Металіст 1925, які вилетіли до Першої ліги за підсумком сезону 2023/24, а згодом до них додаються ще й Лівий Берег та Епіцентр.

Саме ці команди й розіграли між собою у «Турнірі чотирьох» єдину перепустку до УПЛ, яку виборов київський Лівий Берег.

  • Новий сезон в Українській Прем'єр-лізі має розпочатися завтра, у суботу, 3 серпня.
  • Першою грою чемпіонату 2024/25 років буде поєдинок між рівненським Вересом та львівськими Карпатами. Її початок заплановано на 15:30.