«‎Звідки брати гроші на виїзд?»: Любенович шокований рішенням УАФ розіграти місце в УПЛ у «Турнірі чотирьох‎»

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
265
1 голос
«‎Звідки брати гроші на виїзд?»: Любенович шокований рішенням УАФ розіграти місце в УПЛ у «Турнірі чотирьох‎»
Желько Любенович. Фото: Google
Головний тренер закарпатського Минаю Желько Любенович прокоментував рішення Виконкому УАФ, згідно з яким місце Дніпра-1 в УПЛ, яке стало вакантним пісня розформування СК, мають розіграти між собою чотири команди.

Сьогодні, 22 липня, у київському Будинку футболу на засіданні Виконкому УАФ було прийнято рішення, що команда, яка замінить розформований Дніпро-1 в УПЛ у сезоні 2024/2025 років , визначиться у «Турнірі чотирьох». У ньому приймуть учать Минай, Металіст 1925, Лівий Берег та Епіцентр.

Також сьогодні ж відбулася і процедура жеребкування, на якій усі команди дізналися своїх суперників та дати матчів, але не було визначено місце проведення ігор.

На рішення Виконкому УАФ, яке підірвало мережу, вже відреагував і тренер Минаю Желько Любенович, який не приховував свого обурення від таких новин з Києва.

«Мені без різниці, з ким грати. Але навіщо УАФ це робить? Негарно так чинити з командами весь цей час. Немає слів. Я перебуваю зараз у Сербії і я не розумію, як готувати команду. Звідки брати гроші на виїзд? Де ми будемо грати? Ми не Металіст 1925, який може розкидатися грошима. 

Ми перебуваємо в найбільш віддаленій точці України. Це буде нечесно по відношенню до Миная, якщо турнір проведуть у Києві. Це спричинить великі витрати. Це буде знущання над Минаєм», –  розповів Любеновий в інтерв'ю «Українському футболу».

  • Дніпро-1 відмовився від участі в українській Прем'єр-лізі у новому сезоні через фінансові проблеми клубу.
  • Минай у сезоні 2023/24 рр. фінішував 15-м у підсумковій турнірній таблиці УПЛ, а харківський Металіст 1925 – 16-м. Лівий Берег фінішував третім у Першій лізі, а Епіцентр четвертим відповідно.