«Такі правила, і вони насправді доволі дивні»: тренер збірної України відреагував на вихід у 1/2 фіналу Євро

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1700
3 голоси
«Такі правила, і вони насправді доволі дивні»: тренер збірної України відреагував на вихід у 1/2 фіналу Євро
Дмитро Михайленко. Фото: УАФ
Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко висловився після перемоги своєї команди над Італією (3:2) у рамках третього туру групового етапу Євро-2024.

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко прокоментував перемогу синьо-жовтих у матчі проти Італії (3:2) в третьому турі Євро-2024.

Коуч наголосив на високій емоційності гри.

«Я був дуже спокійний протягом матчу, тому що емоцій було й так дуже багато на полі. Хлопці були дуже схвильовані, і за рахунку 2:2 емоції переважали над здоровим глуздом. Тому я змусив себе заспокоїтися й стежив за грою. А що можна було змінити, ми змінили в перерві. У нас не все виходило».

Михайленко поскаржився, що півфіналі турніру його команді тепер доведеться грати без трьох важливих виконавців.

«На жаль, Маткевич, Пономаренко й Ващенко пропускають наступний поєдинок. Такі правила, і вони насправді доволі дивні. Тому що в нас пропускали два гравці перший матч, проти Північної Ірландії, яка жодного поєдинку не грала взагалі, а в нас рахувалися ігри й у кваліфікації, і в еліт-раунді».

Спеціаліст підкреслив, що його підопічні вже виконала мінімальне завдання на турнір, кваліфікувавшись на чемпіонат світу U-20.

«Те, що ми виконали завдання вийти на чемпіонат світу й посіли друге місце в групі, — звичайно, для нас полегшення. На наступний матч ми вийдемо грати на повну потужність, але вже з відчуттям виконаної справи», – наводить слова Михайленка пресслужба УАФ.

  • Таким чином, Україна набрала п’ять очок у своїй групі та з другого місця вийшла у півфінал;
  • Там синьо-жовті зіграють або проти Франції, або проти Іспанії.