Україна вийшла у півфінал Євро-2024, перемігши Італію у перестрілці з пенальті і вилученням: підсумкова таблиця

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2743
7 голосів
Україна вийшла у півфінал Євро-2024, перемігши Італію у перестрілці з пенальті і вилученням: підсумкова таблиця
Італія U-19 – Україна U-19. Фото: Google
Сьогодні, 21 липня, відбувся матч третього туру групового етапу чемпіонату Європи з футболу серед команд U-19 між збірними Італії та України. Гра завершилася з рахунком 3:2 на користь синьо-жовтих.
  • Збірні України U-19 та Італії U-19 провели між собою чотири очних поєдинки. У синьо-жовтих в активі одна перемога. Італійці тріумфували тричі.
  • Наша команда здобула нічиї у перших двох турах у матчах з Північною Ірландією та Норвегією з однаковим рахунком 0:0.
  • Італійці обіграли і господарів Євро-2024 (3:0) і норвежців (2:1) та забезпечили собі перше місце у квартеті.

Перший небезпечний момент у грі створили італійці. Вже на п’ятій хвилині зустрічі Ебоне завдав приголомшливого удару зльоту з меж штрафного майданчика, але м'яч пролетів неподалік від правої стійки.

Але українці відповіли майже відразу – Синчук помітив, що голкіпер суперника вийшов з лінії воріт та забив, блискуче перекинувши над ним м'яч з межі штрафного майданчика.

Але наші суперники ще у першому таймі рахунок зрівняли. Результативний удар під праву стійку до свого активу записав Ебоне.

▶️ Відео голів матчу Італія U-19 – Україна U-19 дивіться за ПОСИЛАННЯМ

На старті другої половини зустрічі українці пропустили другий гол. Романо пробив з межі штрафного майданчика та вразив ліву дев'ятку.

Але вже через дві хвилини рахунок на табло став знову нічийним. Пономаренко прокинув м'яч під удар Кревсуну і той чудовим пострілом з межі штрафного майданчика вразив лівий кут воріт.

На 73-й хвилині Корраді порушив правила у власному карному майданчику та заробив вилучення. Пономаренко з точки не схибив і вивів синьо-жовтих уперед.

Фінальний свисток зафіксував перемогу наших хлопців, які з другого місця вийшли до 1/2 фіналу континентальної першості. Також наша команда кваліфікувалась на чемпіонат світу-2025 (U-20), що в наступному році пройде в Чилі.

Відзначимо, що три основних гравці нашої команди, Пономаренко, Маткевич і Ващенко, пропустять матч плей-оф через перебір жовтих карток.

Євро U-19, третій тур, група А

Італія U-19 – Україна U-19 – 2:3

Голи: Ебоне, 34, Романо, 52 – Синчук, 7, Кревсун, 54, Пономаренко, 75 (пен.).

Вилучення: Корраді, 73.

Турнірна таблиця групи А на Євро-2024 U-19

  • У паралельному матчі норвежці перемогли Північну Ірландію з рахунком 2:0.
  • У півфіналі команда Дмитра Михайленка зіграє проти Франції чи Іспанії.
  • Команди, які стали третіми у своїх квартетах зіграють поєдинок за 5-6 місце на турнірі.