Не Ауді, не БМВ і не Мерседес: названо першу машину Шевченка і яке авто отримав Леоненко за дубль Спартаку

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1759
3 голоси
Не Ауді, не БМВ і не Мерседес: названо першу машину Шевченка і яке авто отримав Леоненко за дубль Спартаку
Андрій Шевченко. Фото: Getty Images
Журналісти Олексій Корицький та Ігор Циганик розповіли, на яких автівках їздили футболісти київського Динамо у 90-ті роки. Найкрутіша «тачка» була у Віктора Леоненка.

Журналіст Олексій Корицький розповів історію про те, як Андрій Шевченко отримав свою першу в житті автівку на початку кар’єри в Динамо.

Тоді молодому форварду дістався ВАЗ 2109, який до Шепетівки привіз власник місцевого клубу Темп Джумбер Нішніанідзе.

«Нішніанідзе привіз купу «дев'яток» в Шепетівку роздав їх. І якраз Леонід Ткаченко [головний тренер Темпу] тривалий час на ній їздив. Ну, і Шевченко, коли його підняли в основу Динамо теж мав на чомусь їздити. Це Віктор Леоненко їздив на Мерседесі. Шевченко не міг собі такого дозволити».

Шевченку дуже сподобалося у ролі водія.

«І батько Андрія Миколайовича їздив у Шепетівку, щось там переоформлював. І Йожеф Сабо досі пам'ятає, що Шевченко любить швидкість. Він катався конкретно».

Водночас журналіст Ігор Циганик пригадав, як Леоненко продав Ауді, яку отримав за дубль у ворота московського Спартака у Лізі чемпіонів-1994/95 (3:2), та поділив гроші між усіма гравцями Динамо.

«Леоненку після матчу зі Спартаком подарували Ауді. Як він розказував, і це підтверджують інші, що Леоненко взяв ключі, проїхав навколо стадіону і сказав, що це премія на всіх».

Тоді Леоненко став супергероєм вечора.

«Типу продавайте цю машину і діліть на всіх. Його після того матчу несли на руках. Це була фантастична історія», – розповів він у програмі ютуб-каналу «Ігор Циганик».

  • Зазначимо, що першу автівку Шевченко придбав саме у нападника Темпу Сергія Скаченка, який у 1994 році перейшов у Динамо;
  • Леоненко у складі Динамо (1992-1997) провів 129 матчів, забивши 79 голів;
  • Шевченко за роки в у складі біло-синіх (1994-1999, 2009-2012) забив 124 м'ячі у 249 поєдинках.