Циганик назвав клуби, що мають космічні бюджети крім Динамо і Шахтаря: там балують гравців шаленими зарплатами

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
384
2 голоси
Циганик назвав клуби, що мають космічні бюджети крім Динамо і Шахтаря: там балують гравців шаленими зарплатами
Президент Полісся Геннадій Буткевич, фото: ФК Полісся
Відомий ведучий і журналіст Ігор Циганик розповів, які українські футбольні клуби мають амбіції і великі перспективи завдяки гідному фінансуванню.

Популярний коментатор і ведучий Ігор Циганик назвав кілька команд окрім Динамо та Шахтаря, які витрачають великі гроші.

«Найбільші гроші зараз вливаються у Полісся. Вони піднімають ціни на українських футболістів. Там 30-40 тисяч доларів зарплати. Плюс вони платять за них гроші, вони молодих скуповують, там пів Дніпра-1 молодих. Деяких не купили, а забрали».

Амбітний проект зараз будують і у львівських Карпатах.

«Так само і Карпати, вони досить багато грошей вкладають. Вони готові були платити великі гроші, за Сарапія порядка мільйона доларів, і за Рубчинського так само. [Власник клубу Володимир] Матківський непублічний, я це поважаю».

Матківський має намір в разі необхідності навіть погасити борги, що залишилися від попередніх власників.

«Але гроші він готовий платити. Готовий навіть, наскільки я розумію, і борги віддати, які є у попередніх Карпат, якщо будуть ці моменти. Тобто гроші будуть».

Циганик також виокремив харківський Металіст 1925.

«Також Металіст 1925 – вони вилетіли, їм би хотілося залишитися, але так само [власник клубу Володимир] Носов готовий ставити великі завдання».

А ось керівництво бронзового призеру минулого сезону Кривбасу в особі президента Костянтина Караманіца має іншу стратегію.

«Караманіц свого часу мав ДЮФШ, у нього правильна побудова цієї історії. Він не тільки скуповує просто так, у нього є своя стратегія, тому що він давно у футболі».

Циганик порівняв підходи Караманіца та інших власників українських клубів.

«Носов, Матківський, Буткевич – це люди, що прийшли у футбол зараз і вони хочуть швидкого результату. Костя Караманіц – молодий хлопець, у нього є перспективи і він собі уявляє, що там колись щось виграє, і він помаленьку до того йде».

Нинішні амбітні власники нагадують йому олігархів з минулого українського футболу.

«А ці хочуть одразу. Як колись приходили [ексвласник Дніпра Ігор] Коломойський, [ексвласник Карпат Петро] Димінський і хотіли одразу все виграти. Але футбол так не працює, для цього треба побудувати структуру», – розповів Циганик в ефірі YouTube-каналу «Львівич».

  • Полісся в минулому сезоні дебютувало в УПЛ та вийшло до єврокубків. 25 липня і першого серпня вони зіграють проти Олімпії Любляна в другому раунді відбору до Ліги конференцій.
  • Карпати у сезоні 2023/24 стали другими в Першій лізі та повернулися до УПЛ.
  • Металіст 1925 вилетів до Першої ліги з останнього місця УПЛ.
  • Кривбас посів третє місце в Прем'єр-лізі й цього літа зіграє в третьому раунді відбору до Ліги Європи.