Шахтар виграв суд у Галатасарая щодо переходу Тете: відомо, які суму отримають «гірники»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
279
1 голос
Шахтар виграв суд у Галатасарая щодо переходу Тете: відомо, які суму отримають «гірники»
Тете. Фото: Google
Рада з вирішення спорів ФІФА частково задовольнила позов Шахтаря та зобов'язала турецький Галатасарай і бразильського вінгера Тете виплатити «гірникам» компенсацію за дострокове розірвання контракту.

Шахтар дізнався вердикт від ради вирішення спорів ФІФА щодо Тете. Галатасарай та вінгер мають виплатити донецькому клубу 2 389 776,24 євро компенсації за достроковий розрив контракту бразильцем. 

Також турки та футболіст зобов'язані заплатити українському клубу додаткову компенсацію у розмірі 5% річних, які нараховуватимуться аж до дати здійснення платежу. Про це повідомила пресслужба Галатасараю.

Турецький клуб повідомив, що збирається оскаржити це рішення у Спортивному арбітражному суді Лозанни, проте апеляцію туди стамбульський клуб ще не оформив.

Нагадаємо, що до турецького клубу Тете перейшов минулого літа, попередньо самовільно розірвавши контракт із Шахтарем, через що «гірники» тепер сперечаються в судах, як з гравцем, так і з Галатасараєм.

  • Тете перейшов до донецького Шахтаря з бразильського Греміо взимку 2019 року за 15 млн євро. 
  • У складі помаранчево-чорних бразилець зіграв 108 матчів: 31 гол, 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні Тете перейшов до Ліона на правах річної оренди, згодом перебрався до англійського Лестера.
  • У сезоні 2023/24 років Тете провів за Галатасарай 45 матчів: три голи, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 24-річного правого вінгера у десять мільйонів євро.