«Він не показав себе гравцем основи»: експерт знає, за які заслуги синів Шевченка і Суркіса взяли на Євро-2024

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
530
2 голоси
«Він не показав себе гравцем основи»: експерт знає, за які заслуги синів Шевченка і Суркіса взяли на Євро-2024
Крістіан і Андрій Шевченки, фото: Instagram
Відомий вітчизняний експерт юнацького футболу Андрій Кудирко висловився про появу В’ячеслава Суркіса та Крістіана Шевченка у заявці збірної України U-19 на Євро-2024.

Експерт Андрій Кудирко в інтерв’ю сайту «Збірна» висловився про появу сина колишнього президента Динамо Григорія Суркіса – В’ячеслава – та сина голови УАФ Андрія Шевченка – Крістіана – у заявці збірної України U-19 на Євро-2024.

Він не вважає, що в цьому потрібно шукати якісь підводні течії.

«Діти не обирають своїх батьків – так влаштована природа. Але декому доводиться жити й розвиватися, знаходячись під додатковим тиском. Таких прикладів дуже багато і за кордоном – Паоло Мальдіні, Каспер Шмейхель, Ерлінг Голланд, Маркус Тюрам, Дейлі Блінд, Яніс Хаджі…».

На його думку, Суркіс, Шевченко та інші діти відомих футбольних особистостей реально претендують на місце в основі.

«Якщо говорити про дітей знаменитостей в цій збірній, то можна також згадати Олексія Гусєва, Андрія Маткевича, Дмитра Богданова, Данила Кревсуна. Всі вони – непогані футболісти, претендують на місце в стартовому складі».

Кудирко розуміє, що до Крістіана Шевченка увага ЗМІ буде підвищеною.

«Шевченко? До нього, звичайно, особлива увага. Син зіркового футболіста, а нині – президента УАФ. Але, знову ж таки, він не винний в тому, що у нього такий потужний батько».

Експерт бачить потенціал у нападнику.

«Крістіан грає та забиває за юнацьку команду Вотфорда, ми його вже бачили під час еліт-раунду кваліфікації – поки він не показав себе гравцем основного складу. Але всьому свій час».

Що стосується В’ячеслава Суркіса, то, Кудирко наголосив, що не має питань до його місця у списку.

«Суркіс – основний воротар Динамо, яке виграло Чемпіонат України U19. Якщо молодшого Шевченка ми вживу побачили лише у березні, то про сина Григорія Михайловича чули вже давно. І він своєю грою доводив, що займає місце у воротах не просто так».

Він пояснив, що Суркіс вже заявив про себе на юнацькому рівні в Україні.

«Свого часу він виграв дві серії пенальті у фінальному турнірі в ДЮФЛУ, в минулому сезоні зіграв 14 матчів без пропущених голів. Так, були і помилки, але на нього розраховують в клубі. А в збірній є конкуренція, гратиме сильніший», – сказав Кудирко.

  • Юнацьке Євро-2024 пройде з 15 по 28 липня;
  • В групі А суперниками України стануть Північна Ірландія, Норвегія та Італія.