Суркіс, Кревсун та Шевченко – у заявці: склад збірної України (U-19) на Євро-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
210
0 голосів
Суркіс, Кревсун та Шевченко – у заявці: склад збірної України (U-19) на Євро-2024
Збірна України U-19. Фото: УАФ
Визначився склад юнацької збірної України (U-19) для участі у фінальному турнірі Євро-2024 – Крістіан Шевченко, Данило Кревсун та В'ячеслав Суркіс потрапили до заявки.

Збірна України U-19 на чолі з Дмитром Михайленком буде виступати на Євро-2024 у групі А, де її суперниками стали: Північна Ірландія (господар змагань), Норвегія, Італія.

Головний тренер юнацької національної команди назвав список гравців, які викликані на турнір:

  • Воротарі: Маркіан Бакус (Рух Львів), В'ячеслав Суркіс (Динамо Київ), Владислав Крапивцов (Дніпро-1 Дніпро).
  • Захисники: Тарас Михавко, Назар Балаба, Олексій Гусєв (усі – Динамо Київ), Микола Огарков, Антон Дрозд (обидва – Шахтар Донецьк), Максим Мельниченко (Дніпро-1 Дніпро), Кирило Дігтярь (Металіст Харків).
  • Півзахисники: Віктор Цуканов (Шахтар Донецьк), Данііл Ващенко (Олександрія), Андрій Маткевич (Динамо Київ), Самуель Обінайя (Металіст 1925 Харків), Рамік Гаджиєв (Дніпро-1 Дніпро), Геннадій Синчук (Металіст Харків), Олександр Фетько (Карпати Львів), Данило Кревсун (Боруссія Дортмунд, Німеччина), Максим Деркач (РФШ, Латвія), Тімур Тутєров (Сандерленд, Англія), Крістіан Шевченко (Вотфорд, Англія).
  • Нападники: Матвій Пономаренко (Динамо Київ), Дмитро Богданов (Динамо Дрезден, Німеччина).

Нагадаємо, що юнацьке Євро-2024 пройде з 15 по 28 липня. Перші два місця квартету проходять у півфінал змагання.

Зазначимо, що турнір також стане відбором на чемпіонат світу (U-20), який у 2025 році пройде в Чилі. Від Європи на змагання поїдуть п'ять команд: усі півфіналісти Євро-2024 та переможець матчу за п’яте місце, який між собою проведуть треті місця груп.