«Їм не повинно бути місця в збірній»: Вацко знає, кого Реброву категорично заборонено брати в команду України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
38030
21 голосів
«Їм не повинно бути місця в збірній»: Вацко знає, кого Реброву категорично заборонено брати в команду України
Андрій Ярмоленко. Фото: Getty Images
Відомий журналіст Віктор Вацко оцінив перспективи вінгера Динамо Андрія Ярмоленка зіграти за національну збірну України на чемпіонаті світу-2026.

Журналіст Віктор Вацко відповів, наскільки реально капітану Андрію Ярмоленку ще два роки виступати у складі збірної України аби спробувати пробитися із нею на перший для себе чемпіонат світу-2026.

На його думку, вирішувати це повинен виключно головний тренер синьо-жовтих.

«Я вважаю, що головним критерієм вибору футболіста у склад команди повинна бути чинна форма цього футболіста. Повинен Ярмола грати чи не повинен… Ярмола сам себе в склад не ставить, в збірну себе не викликає. Є головний тренер. Це важливий момент».

Вацко заявив, що викликати в збірну України гравців варто за їхньою готовністю в той чи інший момент бути корисними команді.

«Якщо, не суть важливо (Ярмоленко, Мудрик, Зінченко), якщо їх актуальна форма на момент формування складу збірної, якщо рівень їх готовності не відповідає вимогам тренера – їм не повинно бути місця в національній збірній. Я вважаю, що на поле повинні виходити не імена, а люди».

Таким чином, в даному питанні все в руках самого Ярмоленка.

«Якщо Ярмоленко перед чемпіонатом світу буде регулярно грати в клубі, забивати, асистувати, демонструвати рівень гри, який на думку тренера збірної буде відповідати його запитам – я особисто буду тільки радий бачити Ярмоленка в збірній», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • Зазначимо, що з 2009 року Ярмоленко провів за збірну України 122 матчі, у яких забив 46 голів та оформив 26 асистів;
  • На момент старту ЧС-2026 у США, Мексиці та Канаді Ярмоленку буде вже 36 років.