У Суркіса немає на нього грошей: Вацко розповів, якого українського гравця не може собі дозволити Динамо

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3737
2 голоси
У Суркіса немає на нього грошей: Вацко розповів, якого українського гравця не може собі дозволити Динамо
Арсеній Батагов. Фото: ФК Зоря (Луганськ)
Відомий журналіст Віктор Вацко висловився щодо ситуації зі скандальним трансфером центрального захисника Браяна Себальйоса до Динамо. За його словами, кияни нині мають дуже обмежений бюджет.

Журналіст Віктор Вацко висловився про трансфер оборонця Браяна Себальйоса до Динамо, який супроводжувався цілим рядом проблем.

За словами Вацка, кияни підписали гідного футболіста.

«Дивилися футболіста понад півроку. Ігрові характеристики сподобалися усім. За ними Себальйос був на дві голови сильніше за усіх інших центральних захисників, яких пропонували київському Динамо. Це визнали всі: скаути, тренерський штаб та Олександр Шовковський».

Щодо начебто незадоволення Шовковського зростом Себальйоса, то журналіст взагалі не бачить в цьому проблеми.

«Я щось не розумію, що важливіше у футболі: ігрові характеристики чи ті сантиметри? Якщо всі, хто дивився того Себальйоса, кажуть про його вправну гру головою, то хіба тоді є різниця, який у нього зріст?».

Вацко вважає, що якби Себальйос, окрім інших своїх чеснот, мав би ще й високий зріст, то він би коштував для Динамо врази дорожче.

«Швидкість, кажуть, просто шалена. Це прекрасно, коли команда грає з високою лінією оборони. А була б у нього така швидкість, якби він мав зріст 189 сантиметрів? А була б у нього така ж ціна, якби він мав реактивну швидкість та зріст 189 сантиметрів? Відповідь очевидна: Ні».

Також Вацко заявив, що наразі в Динамо фінансова ситуація така, що думати про підписання топвиконавців їм не доводиться.

«Олександр Володимирович і сам має розуміти: якщо у тебе трансферний ліміт на футболіста у два млн євро, то гравця з антропометрією Антоніо Рюдігера чи Вільяма Саліба отримати нереально».

За інформацією Вацка, біло-сині зараз не в змозі потягнути навіть трансфер Арсенія Батагова із Зорі.

«Навіть Батагов із Зорі для Динамо зараз непідйомно дороге задоволення», – сказав журналіст у програмі YouTube-каналу «Вацко Live».

  • 22-річний Батагов має контракт із Зорею до 30 червня 2025 року;
  • Вартість українського оборонця, за даними Трансфермаркт, становить два млн євро.