«Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»: Кополовець, Сабо і Надь жорстко відреагували на претензії Орбана щодо Закарпаття

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
161392
81 голосів
«Давайте ми тоді Будапешт анексуємо»: Кополовець, Сабо і Надь жорстко відреагували на претензії Орбана щодо Закарпаття
Віктор Орбан і Йожеф Сабо, колаж: Sport-express.ua
Футбольні уродженці Закарпаття Михайло Кополовець, Йожеф Сабо і Олександр Надь ексклюзивно для сайту Sport-express.ua прокоментували зашкварні вимоги Угорського уряду.

Уряд Орбана вимагає від України визнати усе Закарпаття «традиційно угорським». Сайт Sport-express.ua не зміг пройти мимо цієї дикої заяви. Ми зателефонували відомим футболістам та тренерам із Закарпаття, щоб дізнатись їхню думку з цього приводу. Своєю реакцією поділились:

  • Михайло КОПОЛОВЕЦЬ (ексхавбек Закарпаття та Миная).
  • Йожеф САБО (вихованець ужгородського футболу, екстренер Динамо і збірної України).
  • Олександр НАДЬ (колишній воротар Говерли та ряду угорських клубів).

– Прокоментуйте вимоги Орбана, який хоче, щоб Україна визнала усе Закарпаття «традиційно угорським».

КОПОЛОВЕЦЬ: Як українець та мешканець Закарпаття, я максимально негативно ставлюся до вимог угорців. Давайте ми тоді Будапешт анексуємо. Угорці настроєні агресивно по відношенню до нас, хоча не всі. На жаль, керівництво цієї країни проросійське. На заяву угорського керівництва повинні відреагувати наші політики, плюс ЄС повинен присікати такі наміри. 

Закарпаття – це Україна! Так, цей регіон не завжди був українським, але почекайте – світ мінявся і зараз є чітко встановлені кордони. В іншому випадку за кожну землю будуть війни, тому що колись вона комусь належала. Ми ж не звірі.

На Закарпатті живе багато угорців, деякі навіть українською не розмовляють. Так було завжди, але ніхто нікого не пригнічує. Угорцям комфортно живеться на Закарпатті. Наскільки я знаю, вони отримують якісь виплати від уряду Орбана.

САБО: Це все ху##я! Коли я народився, то Ужгород був територією Чехословаччини, а не Угорщини. З 1945 року Закарпаття – це Україна. Я хоч і не мільйонер, але дача у мене досі на Закарпатті. Ставлення до угорців і українців там чудове! В Ужгороді 99% за Україну, це я вам точно кажу! Там дуже хороші люди. Вони розмовляють україно-європейською мовою.

Орбан робить антиукраїнські заяви просто від безвиході. Ще раз повторюся, Орбан – це покидьок. Коли він навчався в університеті, його завербувало КДБ. На ньому вже мотузка висить. Якщо він щось не те скаже або зробить, росіяни його приберуть. Усі ми знаємо, якими вони методами діють. Я не розумію, чому ЄС не може усунути Орбана і послати його на три букви.

Мені з Будапешта навіть журналісти перестали телефонувати після того, як я обісрав цього цигана Орбана. Він зрадив свою країну, продався Росії і зараз танцює під дудку путіна. Проститутка!

НАДЬ: Мені смішно чути такі вимоги. Як-то кажуть «мєчтать не врєдно».