Чим Келсі відрізняється від Траоре та Сікана: експерти порівняли нападників Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
104
1 голос
Чим Келсі відрізняється від Траоре та Сікана: експерти порівняли нападників Шахтаря
Кевін Келсі. Фото: Google
Експерт та коментатор Вадим Скічко разом з колишнім тренером Таврії Олегом Федорчуком розповіли, чим Кевін Келсі, якого Шахтар віддав в оренду, відрізняється від Данила Сікана та Лассіни Траоре.

Шахтар віддав в оренду форварда Кевіна Келсі до клубу МЛС Цинцинаті. Тепер донецька команда залишилася з Данилом Сіканом та Лассіною Траоре на вістрі атаки.

Вадим Скічко в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол‎» сказав, що Келсі, Траоре та Сікан – це футболісти різного плану.

«‎Насамперед, віком. Сікану та Траоре по 23 роки, а Келсі тільки виповниться 20. Дивовижно, коли такі молоді гравці конкурують за місце у основі. Всі вони неначе доповнюють одне одного – Сікан швидший, Траоре потужніший, Келсі вищий. Напевно, у Шахтарі вирішили, що трьох нападників забагато і хтось мусив поступитися місцем», – сказав коментатор.

Федорчук в інтерв’ю тому ж виданню відзначив, що з такими гравцями, як венесуелець, тренерам важко працювати.

«‎Це зовсім різні футболісти. Сікан – це трудяга, а Траоре – гравець, на якому можна будувати якісь тактичні командні дії. Келсі – гравець, який додає можливостей команді, на ньому важко будувати гру, але він може вирішити долю матчу в одному конкретному моменті. Тренерам важко з такими футболістами в плані ставити стабільну гру, але вони потрібні», – заявив фахівець.

  • Келсі відіграв 327 хвилин у складі Цинцинаті та відзначився трьома голами.
  • Команда з МЛС має право викупити футболіста за сім мільйонів євро.
  • Контракт нападника з донецьким грандом розрахований до 31 грудня 2027 року. Transfermarkt оцінює футболіста у 1.5 мільйона євро.