Рух виступив із заявою щодо олімпійської збірної України: клуб чітко відповів, чи відпустить гравців на ОІ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
264
1 голос
Рух виступив із заявою щодо олімпійської збірної України: клуб чітко відповів, чи відпустить гравців на ОІ
Фото: ФК Рух
Офіційні представники Руха звернулися до громадськості із заявою, де спростували чутки про те, що львівський клуб зумисно відмовився відпускати до збірної України п’ятьох своїх гравців.

Днями футбольну громадськість України збурила інформація, що Рух, ніби, не відпустить до розташування олімпійської збірної України одразу п’ятьох своїх гравців

Мова про йшла про:

  • Олексія Сича,
  • Богдана Слюбика,
  • Романа Дідика,
  • Віталія Романа,
  • Іллю Квасницю.

Як повідомляв журналіст-блогер Ігор Бурбас, офіційною причиною є травми гравців, спричинені перевтомою після важкого сезону в УПЛ.

Вичекавши паузу на резонансну інформацію відреагували і у львівському клубі, оприлюднивши офіційну заяву.

«Футбольний клуб Рух готовий делегувати своїх гравців до олімпійської збірної для участі в НТЗ та Олімпійських іграх, якщо ці футболісти будуть потрібні збірній України. Важливо, щоб до історичних ОІ гравці нашого клубу залікували усі травми, відновились психологічно та у повній бойовій готовності захищали честь нашої держави на Олімпійських іграх у Парижі. 

Вважаємо таке рішення оптимальним та таким, що прийняте в інтересах гравців та олімпійської збірної України», – йдеться з-поміж іншого в заяві Руха. 

Зауважимо, що сьогодні, 29 травня, спортивний директор Руху Володимир Лапіцький дав розлоге ексклюзивне інтерв’ю нашим колегам з «Українського футболу», де також детально пояснив ситуацією із викликом гравців до олімпійської збірної України.

  • Футбольний турнір Олімпіади-2024 пройде у Франції з 26 липня по 11 серпня.
  • Суперниками синьо-жовтих на груповому етапі ОІ будуть збірні Аргентини, Марокко та Іраку.