Україна отримає ряд гравців в топклубах Європи? В команді УПЛ прокоментували потенційні гучні трансфери

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
414
1 голос
Україна отримає ряд гравців в топклубах Європи? В команді УПЛ прокоментували потенційні гучні трансфери
Команда Руха. Фото: ФК Рух
Спортивний директор Руху Володимир Лапіцький розповів про ситуацію з інтересом закордонних клубів до лідерів львівської команди. Нині багато хто цікавиться українськими талантами.

Функціонер Руху Володимир Лапіцький в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, чи справді до гравців команди нині є високий інтерес із боку закордонних клубів, як про це говорять у ЗМІ.

«Скажу чесно, інтересу до наших гравців з боку інших клубів дуже багато. Люди дзвонять, цікавляться, у тому числі напряму футболістам та їхнім агентам. Хочеться, щоб хлопці не звертали уваги на чутки й повністю віддавалися грі та своєму розвитку».

При цьому він зазначив, що якоїсь конкретики поки в даному питанні немає.

«Дуже приємно, що до наших гравців є інтерес з боку грандів європейського футболу. Я впевнений, що у майбутньому вони будуть прославляти Україну за кордоном. Конкретно про якийсь клуб поки рано говорити, перемовини є, але вони ще на початковому рівні».

За словами Лапіцького, Руху цікаво продавати своїх футболістів до топчемпіонатів.

«Хочеться, щоб кар’єра наших гравців розвивалась правильно, і вони переходили у сильні чемпіонати, а не в МЛС чи ОАЕ, щоб просто заробити гроші».

В клубі поки немає чіткої позиції продавати чи залишати гравців.

«Точної відповіді поки немає, зараз міжсезоння і до наших гравців є великий інтерес. Ми не хочемо просто продати, а хочемо знайти такий клуб для наших вихованців, де вони будуть й надалі розвиватися. Звичайно, хочеться зберегти лідерів на наступний сезон. Я вважаю, їм ще є багато над чим працювати».

Лапіцький не підтвердив інформацію Віктора Вацка, що Рух хоче отримати за Марка Сапугу та Богдана Слюбика по сім мільйонів євро, однак підкреслив, що клуб прагне продавати власних талантів за дорого.

«Ми оцінюємо наших футболістів високо і вони коштують великих грошей. Але продати їх зараз не є ціллю для Руху. Ми хочемо, щоб вони дозріли, були готові ментально їхати за кордон і готові до основи, а не маринувалися в запасі», – сказав Лапіцький.

  • Зазначимо, що Рух завершив сезон УПЛ 2023/24 на шостому місці;
  • Підопічні Віталія Пономарьова набрали 49 очок у 30 поєдинках.