Чому Рух не віддав гравців в збірну України? В клубі дали чітку відповідь і сказали, чи чекати їх на Олімпіаді

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
235
4 голоси
Чому Рух не віддав гравців в збірну України? В клубі дали чітку відповідь і сказали, чи чекати їх на Олімпіаді
Гравці Руху. Фото: ФК Рух
Спортивний директор Руху Володимир Лапіцький відповів, чи відпустить клуб своїх лідерів на Олімпіаду-2024. Все буде залежати від фізичного стану футболістів

Функціонер Руху Володимир Лапіцький в інтерв’ю сайту «Український футбол» прокоментував ситуацію з тим, що клуб не відпустив своїх лідерів у розташування олімпійської збірної України на підготовчий турнір.

Він пояснив, з чим було пов’язане таке рішення.

«Рух тільки-но завершив чемпіонат і через пару днів нам потрібно відпускати гравців у збірну, які ще не встигли відновитись. Проблема в тому, що викликані футболісти мають проблеми зі здоров’ям».

За словами Лапіцького, гравцям необхідно відпочити після важкого сезону.

«У всіх наших лідерів видався важкий сезон. Рух пройшов сезон молоддю. Наші гравці, напевно, зіграли найбільше хвилин серед всіх викликаних в олімпійську збірну».

Він запевнив, що Рух має нормальний контакт з головним тренером олімпійської збірної Русланом Ротанем.

«Я дуже дякую Ротаню, що він увійшов у положення і зрозумів нашу позицію. Також він особисто поспілкувався із нашими гравцями й знає їхній стан. Сич останні матчі грав на уколах, Романа замінили у матчі з Динамо через проблему з м’язом, у Квасниці така сама історія, Слюсар травмувався»

Наостанок Лапіцький відповів, чи поїдуть гравці Руху на фінальний турнір у Франції.

«Коли Ротань визначиться зі складом на Олімпіаду, тоді будемо розмовляти й дивитися, у кого який стан здоров’я. Якщо наші футболісти будуть здорові, то ми без проблем їх відпустимо. Рух ніколи не відмовлявся відпускати футболістів у збірну»,– сказав Лапіцький.

  • Олімпійська збірна вирушить на підготовчий збір до Тулона 30 травня. Там вона з 3 червня візьме участь у товариському турнірі. В групі з Україною зіграють Індонезія, Італія, Панама та Японія;
  • На Олімпіаді Україна зіграє у квартеті з Аргентиною, Марокко та Іраком. Перший матч синьо-жовті проведуть із представниками Азії 24 липня.