Рух потрапив до одного рейтингу з Арсеналом та Байєром: яке досягнення підкорилося команді УПЛ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
449
2 голоси
Рух потрапив до одного рейтингу з Арсеналом та Байєром: яке досягнення підкорилося команді УПЛ
Гравці ФК Рух. Фото: Google
Львівський Рух потрапив у топ-10 рейтингу CIES Football Observatory за індексом безперервності, який враховує стабільність команди, її вікову структуру та контрактну політику. Разом з українським клубом у списку Арсенал, Байєр та інші команди.

Рух опинився в одній потужній компанії разом з лондонським Арсеналом, за який виступає Олександр Зінченко, чемпіоном Бундесліги німецьким Байєром та багатьма іншими командами.

Справа в тім, що львівський клуб потрапив до десятки найкращих клубів рейтингу Football Observatory за індексом безперервності, який складено з метою виявлення команд, які наразі є найстабільнішими та найкраще підготовлені до підтримки високого рівня виступів у наступних сезонах. 

Львівський колектив у топ-10 списку ділить восьме місце з німецьким Байєром, який сьогодні зіграє з Аталантою у фіналі Ліги Європи. Першим став Арсенал, другою – Астон Вілла, на третій позиції опинилася Боруссія Менхенгладбах.

Відзначимо, що дані вимірювались кількістю гравців у лізі за останні три роки, віковою структурою – відсотком хвилин у поточному сезоні футболістів віком від 31 року (за винятком воротарів), а також контрактною політикою – відсотком хвилин футболістів чиї контракти закінчуються не пізніше 31 грудня 2025 року.

  • Рух перед останнім туром чемпіонату України посідає п’яте місце у турнірній таблиці УПЛ з 49-ма балами та бореться з Дніпром-1 (також 49 очок) і Поліссям (47 пунктів) за місце у єврокубках.