Степаненко та Сидорчук будуть запасними на Євро-2024? Журналіст назвав гравця, який стане основним на турнірі

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
621
1 голос
Степаненко та Сидорчук будуть запасними на Євро-2024? Журналіст назвав гравця, який стане основним на турнірі
Володимир Бражко. Фото: Google
Відомий футбольний журналіст Михайло Співаковський оцінив перспективи Володимира Бражка стати основним у складі збірної України на чемпіонаті Європи у Німеччині.

Михайло Співаковський впевнений, що Володимир Бражко з київського Динамо гарно проявив себе у фінальному матчі плей-оф відбору до Євро-2024 проти боснійців та заслуговує бути основним на континентальній першості.

«Я думаю, що після матчів проти Боснії та Ісландії сумнівів у цьому залишилося дуже мало. Зараз не той футбол, щоб ми могли оцінювати будь-якого за одною чеснотою». 

Журналіст вважає, що хавбек киян по грі не поступається тарасу Степаненку та Сергію Сидорчуку.

«Потрібен так званий скіллсет, що вміє гравець на полі. Якщо ми порівнюємо цей скіллсет, то назвіть мені хоча б один аспект, окрім досвіду, в якому Бражко поступався би Степаненку чи Сидорчуку?»

Також коментатор відзначив старанність та сумлінну працю на полі опорного хавбека Шахтаря, який підійде до континентальної першості у гарній формі.

«Я бачив на власні очі після першого матчу Шахтаря з Чорноморцем, як сумлінно Степаненко після того, як зіграв, здається, 26 хвилин, потім ще 30-40-50 хвилин, коли поїхав Чорноморець в Одесу і закінчилися обидві прес-конференції, він все ще працював там десь за воротами, бігав ці відрізочки. Я абсолютно впевнений, що він зробить все, аби бути в оптимальній формі».

Співаковський пояснив, за рахунок чого Бражко зможе потіснити ветеранів команди Сергія Реброва зі стартового складу на Євро-2024.

«Але молодість Бражка, його енергія, обсяг його роботи, його фізичні якості, його тактична гнучкість, вміння зіграти і чистого опорника, і відтягнутися назад між двома центральними захисниками, і рівень ігрової дисципліни виконання тренерської настанови – все це дає надію на те, що в нас на довгі роки з’явився якісний, надійний, різноманітний, універсальний опорник», – сказав журналіст в ефірі ТаТоТаке.

  • Відзначимо, що Бражко провів лише два матчі у складі національної команди нашої країни.
  • На Євро-2024 збірна України зіграє у квартеті проти румунів, словаків та бельгійців.
  • Турнір розпочнеться 14 червня, а завершиться 14 липня.