Шахтар розгромив Чорноморець: бразильський новачок «гірників» оформив яскравий хет-трик

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
379
1 голос
Шахтар розгромив Чорноморець: бразильський новачок «гірників» оформив яскравий хет-трик
Кевін та Марлон Гомес. Фото: Шахтар
Сьогодні, 1 травня, на стадіоні «Лівий берег» у Київській області пройшов перенесений матч 12-го туру чемпіонату України між Чорноморцем та Шахтарем. Перемогу у грі здобула команда Маріно Пушича з рахунком 4:1.
  • Останній раз Чорноморець та Шахтар грали 2 квітня минулого року. Тоді команди розійшлися нічиєю, 2:2.
  • Безвиграшна домашня серія «моряків» проти «гірників» йде з 12 травня 2005 року.
  • Швед оформив десяту результативну дію за Шахтар (сім голів та три асисти у 27 матчах).
  • Хет-трик Гомеса став лише другим у нинішньому розіграші УПЛ. Раніше три голи в одному матчі забивав Артур Авагімян з Чорноморця у грі з Поліссям (4:1).

Шахтар вийшов вперед вже на третій хвилині. Марлон Гомес, який перебрався до української команди взимку цього року за шість мільйонів євро, замкнув подачу з кутового та записав до свого активу дебютний гол у складі донецької команди.

Але команда Романа Григорчука доволі швидко відігралася. Бадібанга завершив відскок на дальній стійці та відправив м’яч у сітку воріт «‎гірників».

І майже одразу донецька команда знову вийшла вперед, а Гомес оформив свій перший дубль у футболці Шахтаря, а на 42-й хвилині взагалі записав до свого активу хет-трик.

▶️ Відео голів матчу Чорноморець – Шахтар дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Друга половина протистояння видалася спокійнішою, але «гірники‎» все ж забили ще один гол одеситам. Цього разу відзначився Швед.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Шахтаря над Чорноморцем з рахунком 4:1.

УПЛ, 12-й тур

Чорноморець – Шахтар – 1:4

Голи: Бадібанга, 12 – Гомес, 3, 16, 42, Швед, 65

  • Після 26-ти зіграних матчів у чемпіонаті України Шахтар впевнено посідає перше місце у турнірній таблиці УПЛ з 64-ма очками в активі. Чорноморець набрав 29 балів та займає десяту позицію.
  • У наступному турі команди знову зіграють між собою на стадіоні «Лівий берег» у Київській області. Цей поєдинок пройде в рамках 27-го туру УПЛ. Зустріч запланована на 5 травня.