Він міг досягти рівня Ярмоленка, Коноплянки і Ракицького: названо великого таланта, якого втратила Україна

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
292
3 голоси
Він міг досягти рівня Ярмоленка, Коноплянки і Ракицького: названо великого таланта, якого втратила Україна
Білий, Зозуля і Коноплянка. Фото: Getty Images
Колишній захисник Зорі Олексій Полянський поділився спогадами про хавбека Максима Білого, якому 27 квітня 2024 року мало виповнитися 35 років.

Ексзахисник Зорі Олексій Полянський в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав свого колишнього одноклубника Максима Білого, який пішов з життя 14 вересня 2013 року через пухлину головного мозку.

Він зазначив, наскільки перспективним був хавбек.

«За потенціалом він не поступався ні Андрію Ярмоленку, ні Євгену Коноплянці, ні Ярославу Ракицькому. У хлопчини футбольна кар’єра могла бути неймовірною».

На думку Полянського, Білий був гравцем рівня національної збірної України та європейського клубу.

«Зараз він міг грати на високому рівні. У нього потенціал божевільний був, чесно. Макс виступав би в національній збірній та й за кордоном міг себе показати. Хлопчина нестандартно діяв і думав. Був з технікою, інтелектом. Шикарний хлопець був. Думаю, всі футбольні люди мають пам’ятати про нього».

Полянський перелічив головні чесноти Білого.

«Удар в нього був непоганий, але я сильніший мав:). Передачі хороші, дриблінг на швидкості. Він без проблем міг зіграти на будь-якій позиції попереду: праворуч, ліворуч, «десятку». Я таких називаю «наконечниками», – заявив Полянський.

  • Зазначимо, що з 2010 по 2011 рр. Білий та Полянський разом провели за Зорю 42 поєдинки;
  • Усього на рівні УПЛ у складі ФК Харків, запорізького Металурга та Зорі хавбек відіграв 111 матчів, у яких забив десять голів та оформив 17 асистів;
  • У складі молодіжної збірної України пліч-о-пліч з вищезгаданими Ярмоленком, Коноплянкою, Ракицьким та іншими зірками Білий провів 11 ігор та відзначився трьома голами.