Шахтар не відпустить гравців у збірну України на історичний турнір? Срна чітко відповів на актуальне запитання

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
120
2 голоси
Шахтар не відпустить гравців у збірну України на історичний турнір? Срна чітко відповів на актуальне запитання
Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар
Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна відповів, чи готовий клуб відпустити своїх футболістів в олімпійську збірну України для участі в Іграх-2024.

Функціонер Шахтаря Даріо Срна відповів, чи відпустять «гірники» своїх гравців в олімпійську збірну України на Ігри-2024.

Поки в клубу немає чіткої позиції з приводу цього питання.

«Подивимося. Звісно подивимося. Я не знаю, потрапимо ми в Лігу чемпіонів, чи будемо грати у кваліфікації. Якщо будемо? Не знаю, взагалі. Звісно, завжди ми йдемо на зустріч збірній, треба це робити, це найважливіше, особливо в такій ситуації. Але сьогодні я нічого не можу сказати».

Срна відверто зазначив, що все впирається у те, чи доведеться Шахтар грати кваліфікаційні єврокубкові матчі на старті наступного сезону.

«Якщо гратимемо у кваліфікації? Треба дивитися, коли Олімпіада, коли кваліфікація. Якщо це переплітається, то треба говорити з тренером збірної, з нашим головним тренером. Це все не так просто».

За його словами, Шахтар готовий домовлятися.

«Треба сісти, по-людськи домовитися та приймати рішення, яке буде корисним для збірної та для Шахтаря. Ротань прекрасний хлопець, і я впевнений, що ми з ним знайдемо спільну мову, ви тут не переживайте».

Важливим фактором є і те, скільки саме гравців знадобиться Руслану Ротаню з Шахтаря.

«Перше, що у нас є в голові – це допомогти збірній, і допомогти собі. Якщо з шести гравців, яких попросить Ротань, п'ять грають у нас в основі й ми граємо у кваліфікації ЛЧ, працюємо на це увесь рік під ракетами та шахедами, тоді треба знайти спільну мову».

При цьому Срна підкреслив, що клуб дуже поважає інтереси збірної.

«Збірна України для нас – благо. Перший раз Олімпіада, це треба поважати, ми будемо вболівати й сподіваємося, що наші гравці будуть допомагати України досягати результату», – сказав Даріо для YouTube-каналу «КДК».

  • Нагадаємо, що футбольний турнір на Олімпіаді-2024 відбудеться з 24 липня до 9 серпня.
  • Збірна України на ньому зіграє з Марокко, Аргентиною і одною з азійських країн.
  • Шахтар наразі посідає перше місце в турнірній таблиці УПЛ, маючи 58 очок після 24 матчів.