Сікан приніс вольову перемогу Шахтарю над Зорею у матчі з автоголом і вилученням: відрив від Динамо збережено

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
229
2 голоси
Сікан приніс вольову перемогу Шахтарю над Зорею у матчі з автоголом і вилученням: відрив від Динамо збережено
Радість гравців Шахтаря. Фото: ФК Шахтар (Донецьк)
В заключному поєдинку 25-го туру поточний лідер чемпіонських перегонів донецький Шахтар переграв Зорю (2:1) та не дозволив київському Динамо скоротити відставання від себе.

Перший там поєдинку у Львові, який розпочався під акомпанемент дощу, зливою голів не потішив від слова зовсім. Шахтар більше володів ініціативою, відповідно і створював, але бодай раз засмутити Олександра Сапутіна так і не зумів. Найбільш реальні нагоди для цього були в Ласіни Траоре та Артема Бондаренка.

Як потрібно витискати максимум з мінімуму, по перерві Шахтареві показала Зоря: Аліун Ндур продавив на фланзі Валерія Бондаря, а потім Денис Антюх, дякуючи рикошету від того ж таки Бондаря, відправив м’яча до сітки воріт «гірників».

Після цього Зоря прогнозовано закопалась в обороні і до пори до часу вдало тримала захист, аж поки на трьох не зметикували Марлон Гомес, Кевін на Егіналду. Останній високо вистрибнув і замкнув навіс. І ледь не під копірку другим для Шахтаря голом у грі відзначився Данило Сікан, який замкнув навіс від того ж таки Кевіна. 

Вже на останній хвилині гри остаточно поховав Зорю Сапутін, який лише фолом останньої надії зумів спинити Сікана, котрий вибіг з ним на побачення. За такий фол воротар миттєво побачив перед собою пряму червону картку.

▶️  Відео всіх голів у поєдинку Шахтар – Зоря дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Україна. Прем’єр-ліга

25-й тур

Шахтар – Зоря 2:1 (0:0)

Голи: Егіналду, 72, Сікан, 87 – Бондарь, 51 (автогол).

Видалення: Сапутін, 90.

  • Після перемоги над Зорею Шахтар має в доробку 58 залікових балів і, як і раніше, одноосібно очолює турнірну таблицю української Прем’єр-ліги. Відрив від київського Динамо, яке тримається другим, складає чотири очки.
  • Зоря свою турнірну дислокацію не змінила – 11 місце, 26 очок.
  • У наступному турі команда Маріно Пушича на виїзді зіграє проти дебютанта УПЛ черкаського ЛНЗ. Поєдинок заплановано на 27 квітня. Початок гри о 15:30.
  • Зоря в турі номер 26 на формально домашньому полі прийматиме київську Оболонь. Битва «мужиків» та «пивоварів» відбудеться 28 квітня і розпочнеться о 13:00.