«Просимо хороший відсоток‎»: Палкін заявив, що Шахтар готовий судитися з топ-клубом АПЛ – що сталося

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
412
1 голос
«Просимо хороший відсоток‎»: Палкін заявив, що Шахтар готовий судитися з топ-клубом АПЛ – що сталося
Сергій Палкін. Фото: Google
Генеральний директор донецького Шахтаря Сергій Палкін поділився думками про ситуацію навколо колишнього вінгера «‎гірників» Манора Соломона, який після початку повномасштабної війни скористався правилом ФІФА і перейшов до Тоттенхема.

Сергій Палкін заявив, що у разі відмови Тоттенхема заплатити Шахтарю пристойний відсоток від наступного трансферу Манора Соломона український клуб готовий йти до суду.

«Ми не вимагаємо грошей у Тоттенхема. Ми просимо хороший відсоток від майбутнього продажу. Вони пропонують нам лише 10% – це неповага. Складається враження, що вони не поважають футбольні цінності і те, що відбувається в Україні.

Якщо ми не знайдемо рішення, нам доведеться звертатися до суду. Я хочу звернутися до президента «шпор» Деніела Леві і закликати його підтримувати цінності футбольної сім'ї», – розповів Палкін у коментарі Evening Standard.

Нагадаємо, що Соломон грав за Шахтар з 2019-го по 2022 рр. За цей час він провів 106 матчів, забив 22 голи та віддав дев’ять результативних передач.

У липні 2022 року ізраїльський гравець через повномасштабне вторгнення російських військ до України залишив Шахтар і на правах оренди перейшов у Фулхем, де грав у сезоні 2022/23.

  • У нинішньому сезоні Манор провів лише шість матчів у всіх змаганнях через травму, але встиг віддати два асисти. 
  • Шахтар посідає перше місце в турнірній таблиці чемпіонату України, маючи 52 бали та дві гри в запасі.
  • Тоттенхем йде п'ятим в АПЛ з 60-ма заліковими пунктами в активі та одним відкладеним матчем.