Чому Megogo більше не показує матчі УПЛ? Віцепрезидент Кривбасу Гагарін дав чесну відповідь на запитання

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
134
3 голоси
Чому Megogo більше не показує матчі УПЛ? Віцепрезидент Кривбасу Гагарін дав чесну відповідь на запитання
Колаж: 24 Канал
Віцепрезидент Кривбасу Артем Гагарін пояснив, чому популярний сервіс Megogo не транслює матчі УПЛ. За словами функціонера, на це вплинули одразу декілька факторів.

Віцепрезидент Кривбасу Артем Гагарін в інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, чому Megogo не транслює УПЛ.

Менеджер заявив, що інформація журналіста Михайла Співаковського про те, що Megogo пропонувало клубам прибуток у 500 тисяч доларів, але й виробництво сигналу оцінювало у в ідентичну суму, є «дуже близькою до істини».

Також Гагарін заявив, що в нього виникли деякі непорозуміння із представником сервісу Артемом Панченком.

«Вони начебто з благою ціллю допомагали клубам, але насправді створили в себе єдиний телепул. Так, в певний період часу на платформі були представлені всі клуби – і з УПЛ ТБ і з «Плюсів», і Рух з Минаєм. Раніше та ж Setanta пропонувала за це великі гроші, а Megogo отримало телепул безплатно».

Функціонер розповів й про ще один неприємний момент співпраці із Megogo.

«Megogo занижувало показники аудиторії перегляду матчів УПЛ. Цифри, які вони нам показували, в декілька разів менші, ніж ті, які ми отримали, коли перешли на власний YouTube-канал. Ми відразу перепитали в Прем’єр-ліги, чи дійсно це правильні цифри. Нам відповіли, що ці цифри надало Megogo».

Віцепрезидент Кривбасу вважає, що це була спланована акція.

«Коли ми цьогоріч почали показувати матчі 13 клубів на УПЛ ТБ, то цифри по аудиторії теж виявились значно більшими. Повторюсь, не знаю, чому Megogo занижувало показники, але впевнений, що вони зробили це спеціально. Можливо, хотіли показати, що ми не такі круті й ціна за нас повинна бути меншою».

Гагарін заявив, що розчарований Megogo.

«Мене точно не можна назвати заангажованим, тому що я спочатку навіть підтримував Megogo, але час все розставив на свої місця. Megogo вчинило не дуже порядно стосовно клубів та їх власників, які вкладають свої гроші у футбол ще й в такий тяжкий час».

Гагарін не зміг сказати, чи все ж знайдуть клуби порозуміння із платформою у майбутньому.

«Це питання точно не до мене, тому що Кривбас лише один із, сподіваюсь, 16 клубів. Вірю, що Динамо, Дніпро-1 і Зоря також приєднаються до єдиного телепулу, тоді це вже буде продукт, який продаватиметься, зароблятиме гроші й розвиватиме український футбол».

Гагарін наостанок відповів, чи збираються Динамо, Дніпро-1 та Зоря приєднуватися до телепулу на початку нового сезону.

«Переді мною вони не звітувалися (сміється, – прим. SE), тому нічого сказати не можу. Сподіваюсь, вони зроблять розумний вибір і приєднаються до єдиного телепулу», – заявив Гагарін.