Яке місце посяде збірна України на Євро-2024: в Англії змоделювали виступ Реброва і Ко і назвали зірок команди

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1114
2 голоси
Яке місце посяде збірна України на Євро-2024: в Англії змоделювали виступ Реброва і Ко і назвали зірок команди
Збірна України з футболу. Фото: Оксана Васильєва
Відоме англійське видання The Guardian оцінило перспективи національної збірної України на Євро-2024 та виокремило головних зірок у її складі.

Видання The Guardian спрогнозувало, куди може дійти збірна України під керівництвом Сергія Реброва на Євро-2024.

На думку журналістів, синьо-жовті точно повинні грати у плей-оф.

«Вони потрапили до групи E з Бельгією, Румунією та Словаччиною – можливо, найбільш гостинної з усіх, адже останні дві команди знаходяться значно нижче України у рейтингу ФІФА. Місце в плей-оф має бути задачею мінімум. Чвертьфінал, що відповідає їхньому виступу три роки тому, також не виключений».

У статті також відзначили головних зірок команди. Такими вважають Михайла Мудрика, Георгія Судакова, Андрія Луніна та Анатолія Трубіна.

«Судаков, який створив обидва голи у матчі з Ісландією (2:1), є плеймейкером з рідкісним баченням поля. Мудрик – вибуховий вінгер, чий переможний гол може стати своєрідним каталізатором. В особі Луніна з Реала та Трубіна з Бенфіки вони можуть похвалитися двома голкіперами світового класу».

Журналісти розповіли й про глибину складу синьо-жовтих на прикладі ротації між Артемом Довбиком та Романом Яремчуком.

«Довбика та Яремчука Ребров розумно ротував під час міжнародної перерви, зберігаючи їх свіжими та голодними. Команда має таку глибину, що навіть Олександра Зінченка можна було сміливо посадити на лаву запасних проти Ісландії».

Було названо й головну проблему команди Реброва.

«Для того, щоб реалізувати їхній багатий потенціал, Україні потрібно буде знайти певний баланс. Попри всі їхні якості, під час кваліфікації їх часто кидало то в жар, то в холод, вони коливалися між надзвичайною компетентністю та надзвичайною некомпетентністю».

Наприкінці статті у висновку було сказано, що необхідно зробити тренеру, аби витиснути максимум з потенціалу гравців.

«Вони достатньо технічні, щоб конкурувати протягом тривалого часу, і достатньо емоційні, щоб досягати вершин, з якими небагато команд можуть змиритися. Якщо Реброву вдасться успішно використовувати ці дві якості, у нього на руках буде щось особливе», – пишуть журналісти.

  • На Євро-2024 збірна України буде грати в групі Е, де її суперниками стануть Бельгія, Словаччина та Румунія;
  • Форум пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.