Лунін, Трубін чи Бущан: екстренер Динамо назвав нинішнього номера один збірної України і закрив дане питання

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
794
2 голоси
Лунін, Трубін чи Бущан: екстренер Динамо назвав нинішнього номера один збірної України і закрив дане питання
Андрій Лунін. Фото: УАФ
Колишній головний тренер Динамо Олександр Хацкевич, який нині очолює Заглембє (Сосновець), висловився про воротарське питання у національній збірній України.

Ексголовний тренер Динамо Олександр Хацкевич в інтерв’ю сайту «Український футбол» заявив, що на сьогодні вважає Андрія Луніна беззаперечним першим номером збірної України.

«Лунін зіграв за збірну так, як повинен грати воротар Реалу. В Реалі грають топфутболісти, тому можна сміливо сказати, що Лунін топ».

Спеціаліст підкреслив, що в обох матчах плей-оф з Боснією і Герцеговиною (2:1) та Ісландією (2:1) воротар Реалу рятував синьо-жовтих.

«За рахунку 0:1 із Боснією сейв Андрія був визначальним. Якби він невдало зіграв у тому моменті, то 0:2 було б уже трагедією. Лунін виручив і з Ісландією за рахунку 1:1. Мені з трибуни вже здавалося, що м'яч залітає у ворота, але Андрій зреагував чудово».

При цьому експерт зазначив, важливою також є форма Анатолія Трубіна та Георгія Бущана.

«Сьогодні Лунін перший номер збірної України, але ніхто не знає, що буде через три місяці. Дай Боже, щоб усі наші воротарі, Лунін, Бущан, Трубін, були у відмінній формі».

Хацкевич оцінив шанси Луніна виграти конкуренцію в Тібо Куртуа за місце в основі після того, як той повернеться у стрій.

«Лунін рухається в правильному напрямку. Зараз у нього вірить Сергій Ребров та Карло Анчелотті, він є першим номером у Реалі, а для мене мадридський клуб – найкращий у світі. Андрій уже всім довів свою спроможність. Йому потрібно продовжувати в тому ж дусі й бути впевненим у собі»

Тренер вважає, що Лунін цілком заслужено виграв конкуренцію у найдорожчого воротаря в історії – Кепи Аррісабалаги, якого влітку 2018 року Челсі купив в Атлетіка Більбао за 80 мільйонів євро.

«Завжди буде хтось дорожчий, а хтось дешевший. У моєму розумінні Лунін зараз дорожчий за того ж Куртуа».

  • Нагадаємо, Хацкевич тренував Динамо із 2017 по 2019 рр.;
  • Лунін в цьому сезоні провів за Реал 23 матчі (19 пропущених м'ячів, десять «сухих» поєдинків).