В УПЛ хочуть зайти американські інвестори: журналіст назвав іменитий клуб, який бажають забрати бізнесмени

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
856
1 голос
В УПЛ хочуть зайти американські інвестори: журналіст назвав іменитий клуб, який бажають забрати бізнесмени
Гравці одеського клубу. Фото: ФК Чорноморець
Відомий журналіст Ігор Циганик розповів, що в одеського Чорноморця можуть з'явитися нові американські інвестори, які нині володіють правами на стадіон.

Журналіст Ігор Циганик поділився інформацією про те, що в Чорноморець можуть зайти американські інвестори. Однак поки йдуть торги стосовно ціни на клуб.

«Я так розумію, що американські інвестори, які володіють правами на стадіон Чорноморця, вони хотіли б купити й клуб, але суму яку виставляють нинішні власники, не задовольняє американців».

Циганик зазначив, за яких умов ситуація в клубі може зрушити із місця.

«Поки Чорноморець не досягне дна, поки самі власники не прийдуть і не попросяться, я так розумію що ніхто інвестувати ззовні в Чорноморець не буде. Інтерес. Я можу сказати, що він був ще при попередньому власнику, але той віддав клуб іншим українцям, але американці стоять в черзі».

Також журналіст більш детально розкрив походження потенційних інвесторів.

«Це умовні американці. Я так розумію, що це колишні вихідці з СРСР, можливо з України, які давно вже працюють і ведуть бізнес в Америці. Вони за борги забрали стадіон, тому хотілося б, щоб все ж таки найближчим часом і сама команда отримала більш грошовитого інвестора, який буде вкладати».

Циганик підкреслив, що ці люди вже дотичні до спорту в Одесі.

«Ці американці є власниками жіночої команди одеської Сістерс. Тому якась футбольна складова у них є», – сказав журналіст в ефірі програми «Циганик LIVE».

  • Нагадаємо, що з 2021 року Чорноморцем володіють бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський;
  • У 2020 році Фонд гарантування вкладів продав стадіон «Чорноморець» за 194 мільйонів гривень американській компанії Allrise Capital;
  • Після цього стадіон двічі арештовували, а потім передали АРМА (Агентство з розшуку та менеджменту активів). Однак в кінці серпня 2020-го стадіон все ж таки повернули Allrise Capital, власником якої є американець Володимир Євсєєв.
  • Чорноморець наразі посідає восьме місце в турнірній таблиці УПЛ, маючи 22 бали та один матч в запасі.
  • 26 лютого підопічні Романа Григорчука в гостях зіграють з Оболонню.