«Як можна порівнювати Блохіна і Мудрика?»: Сабо впевнений, що Шахтар не продасть Судакова за 100 мільйонів

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
589
1 голос
«Як можна порівнювати Блохіна і Мудрика?»: Сабо впевнений, що Шахтар не продасть Судакова за 100 мільйонів
Михайло Мудрик. Фото: Google
Колишній головний тренер київського Динамо та збірної України Йожеф Сабо розповів, чому Шахтар не продасть Георгія Судакова за 100 мільйонів євро, а також порівняв Олега Блохіна та Михайла Мудрика.

Йожеф Сабо впевнений, що Михайло Мудрик  зміг проявити себе в УПЛ, тому що мав простір, а в АПЛ такого немає.

«Ще й до сих пір у всіх на слуху трансфер Мудрика до Челсі. Всі побачили, що це справжня афера! Це гравець, у якого, крім дійсно хорошої швидкості, більше немає ніяких якостей. 

В УПЛ у нього був простір, де він міг розбігтися, а гравці з команд-суперниць не страхували один одного. Ну, це ж український чемпіонат».

Фахівець заявив, що суперники Челсі у чемпіонаті Англії вивчили манеру гри Мудрика та навчилися його нейтралізувати.

«А почав Мудрик грати в АПЛ – і все. В Англії Мудрик такого простору не має. Його манеру гри вже всі вивчили. Він, виявляється, нічого не може, окрім як просто бігати. І вже ж скільки часу пройшло…»

Екснаставник Динамо вважає, що продати Георгія Судакова за 100 і більше мільйонів євро Шахтарю не вдасться. Бо в Європі побачили справжній рівень Мудрика.

«Зараз Шахтар захотів ще й Судакова продати за 100 мільйонів. Ні, шановні. Такого більше не вийде. Після трансферу Мудрика ніхто в Європі не буде купувати гравця з Шахтаря за 100 мільйонів. Якщо хтось дасть 50 мільйонів за Судакова, то це буде добре».

Досвідчений фахівець зазначив, що хоч Олег Блохін, як і Мудрик, швидко бігав, але він маневрував з м’ячом та був неймовірним гравцем.

«Олег був найкращим гравцем СРСР! Як можна порівнювати Блохіна і Мудрика? Ну ви що…

В Блохіна м’яч був мов прив’язаний до ноги, він робив фантастичні обманні рухи: ривок на декілька метрів, зміна траєкторії руху, захисник губиться, знову ривок в іншу сторону».

Йожеф Йожефович сказав, що український хавбек Челсі грає одноманітно та не думає.

«А Мудрик просто пхає м’яч вперед і біжить. Футбол це ж не стометрівку бігати, тут думати треба», – сказав Сабо у коментарі Sportnews.

  • Челсі має в доробку 34 бали та посідає десяту сходинку в турнірній таблиці англійської Прем'єр-ліги.
  • У наступному турі сині на виїзді зіграють проти Манчестер Сіті. Поєдинок заплановано на 17 лютого. 
  • Мудрик перейшов до складу «аристократів» за 70 млн євро + 30 млн євро у вигляді ймовірних бонусів.
  • Українець в нинішньому сезоні зіграв за Челсі 25 матчів у всіх офіційних турнірах: чотири голи, три результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює українця рівно в 40 мільйонів євро.