Джерело повідомило нові подробиці травми Довбика: спортивний лікар пояснив характер пошкодження

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
617
0 голосів
Джерело повідомило нові подробиці травми Довбика: спортивний лікар пояснив характер пошкодження
Артем Довбик. Фото: Google
Журналісти телеграм-каналу ТаТоТаке повідомили нові деталі щодо травми форварда Жирони та збірної України Артема Довбика, а спортивний лікар Дмитро Бабелюк прокоментував характер пошкодження.

Артем Довбик отримав травму коліна на останньому тренуванні перед домашньою грою із Реалом Сосьєдадом (0:0) у 23-му турі Ла Ліги. Іспанські журналісти повідомили, що пошкодження не серйозне і скоро українець повернеться на поле.

Журналісти ТаТоТаке заявили, що первинний огляд показав наявність рідини в коліні, а остаточний діагноз буде відомий завтра, 6 лютого. 

Дмитро Бабелюк заспокоїв вболівальників Довбика та розповів про характер травми.

«Рідина в коліні - завжди реакція на травму. Вона буває двох типів - запальна (що, швидше за все, у Довбика) і кровʼяна (що, наприклад, при розриві хрестів і серйозних травмах). В принципі, нічого супер складного: травма стається - рідина утворюється і набирається у порожнині суглобу або суглобових сумках».

Фахівець також озвучив прогноз по поверненню нападника до роботи.

«Коліно тестують. Якщо травма нескладна і коліно функціональне, а єдине, що турбує це набрякова рідина, то її пунктують шприцом і гравець повертається до роботи через декілька днів», – сказав Бабелюк у коментарі ТаТоТаке.

  • У наступному турі підопічні Мічела Санчеса на виїзді зіграють проти Реала. Зустріч запланована на 10 лютого. Початок гри о 19:30 за київським часом.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону в сезоні 2023/2024 років 24 офіційних поєдинки: 14 голів, шість результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 28 мільйонів євро.