«Наш хліб з маслом»: головний тренер Жирони Мічел оголосив Довбику і Циганкову ключове завдання на сезон

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
825
2 голоси
«Наш хліб з маслом»: головний тренер Жирони Мічел оголосив Довбику і Циганкову ключове завдання на сезон
Мічел, фото: ФК Жирона
Головний тренер Жирони Мічел прокоментував участь команди в Лізі чемпіонів у новому сезоні. Наставник українців Артема Довбика і Віктора Циганкова тверезо дивиться на стан справ.

В сезоні 2024/25 Жирона вперше в своїй історії зіграє у єврокубках і одразу в Лізі чемпіонів. Головний тренер каталонців Мічел поділився думками стосовно даного досягнення.

«Це мрія. Але ми повинні відкласти її в сторону. Спочатку ми повинні думати про те, щоб зробити хорошу роботу зараз, добре підготуватися до чемпіонату. Найважливішим є чемпіонат».

Він впевнений, що головний акцент треба робити на чемпіонаті Іспанії.

«Гравці мають гарні відчуття щодо Ліги чемпіонів, але спочатку ми повинні побудувати команду в чемпіонаті. Це наш хліб з маслом. Це головна мета клубу. Потім ми подивимося на Лігу чемпіонів». 

Мічел також висловив надію, що дебютувати в єврокубках він зможе вдома.

«Це історична подія для нас. Це буде дуже особливо, але до першого дня ще далеко. Я сподіваюся і бажаю, що дебют буде вдома. Сподіваюся, що так і буде», – наводить слова тренера видання AS.

  • Нападник каталонців і збірної України Артем Довбик в минулому сезоні став найкращим бомбардиром чемпіонату, забивши 24 голи.
  • Також у складі Жирони виступає його партнер по національній команді вінгер Віктор Циганков.
  • Контракт Довбика діє до 30 червня 2028 року, а угода Циганкова розрахована до 30 червня 2027 року.