Жирона не буде плакати за Довбиком: каталонці вже знайшли заміну українцю, але мають віддати рекордні гроші

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
18256
10 голосів
Жирона не буде плакати за Довбиком: каталонці вже знайшли заміну українцю, але мають віддати рекордні гроші
Артем Довбик. Фото: ФК Жирона
Жирона, здається, вже знайшла альтернативу своєму українському нападнику Артему Довбику. Каталонський клуб зацікавлений у послугах іспанського форварда Абеля Руїса з Браги.

Жирона підібрала для себе нового нападника, який, можливо, стане альтернативою Артему Довбику. Мова про 24-річного Абеля Руїса з Браги.

Нещодавно Брага відхилила офіційну пропозицію Жирони щодо Руїса. Як стало відомо виданню Maisfutebol, португальців не переконала пропозиція в дев’ять мільйонів євро плюс бонуси за кількість голів.

Брага хоче отримати близько 15 мільйонів євро.

Кваліфікувавшись до наступного розіграшу Ліги чемпіонів, Жирона прагне посилити свій склад і розглядає Руїса як сильне ім'я в атаці. На користь угоди свідчить той факт, що гравець має короткостроковий контракт з Брагою (до 30 червня 2025 року).

  • Зазначимо, що Трансфермаркт оцінює Руїса у 12 мільйонів євро;
  • Якщо Жирона сплатить за нього 15 мільйонів євро, то клуб таким чином рівно у два рази перевищить свій минулий трансферний рекорд. Саме за Довбика каталонці сплатили минулого літа Дніпру-1 7,5 мільйона євро;
  • Руїс у минулому сезоні провів за Брагу 48 матчів, у яких забив вісім голів та оформив три асисти;
  • Довбик провів 39 матчів за Жирону, у яких забив 24 голи та віддав 10 асистів. Українець став найкращим снайпером Ла Ліги-2023/24;
  • Напередодні популярний український журналіст Ігор Циганик розповів про величезний інтерес до Довбика з боку представників топчемпіонатів.