Гонка бомбардирів Ла Ліги за два тури до завершення чемпіонату: Беллінгем забив, а чи випередив Довбика

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
11409
5 голосів
Гонка бомбардирів Ла Ліги за два тури до завершення чемпіонату: Беллінгем забив, а чи випередив Довбика
Артем Довбик. Фото: Google
Лідер мадридського Реала, за який виступає Андрій Лунін, Джуд Беллінгем впритул наблизився у гонці бомбардирів чемпіонату Іспанії до нападника Жирони Артема Довбика.

Артем Довбик потужно проводить поточний сезон та продовжує лідирувати у перегонах снайперів іспанського чемпіонату, незважаючи на те, що не зміг забити у двох останніх матчах (Ельче (2:2) та Вільярреалу (0:1).

Український нападник має на своєму рахунку 20 результативних ударів та сім асистів у Прімері та матиме змогу покращити свої показники за кількістю голів у двох останніх турах чемпіонаті Іспанії:

  • 19.05 Валенсія
  • 25.05 Гранада

На другому та третьому місцях перебувають Джуд Беллінгем із Реала та Олександр Серлот із Вільярреалу, в обох по 19 голів та шість асистів. Беллінгем відзначився у поєдинку проти Алавеса, а Серлот, як і Довбик, не зміг забити у матчі Жирона – Вільярреал.

На четвертому рядку знаходиться Роберт Левандовський, який грає за Барселону (17 забитих м'ячів, вісім результативних передач). Замикає топ-5 Антуан Грізманн з 16-ма голами, завдяки хет-трику, який він оформив за Атлетіко у матчі проти Хетафе (0:3).

Також 16 завершальних ударів має на своєму рахунку і Анте Будімір з Осасуни, але хорват через травму вже завершив нинішній сезон.

  • Нагадаємо, що Жирона за два тури до фінішу сезону посідає третє місце в Ла Лізі з 75-ма очками та вже гарантувала собі участь в наступній Лізі чемпіонів.