Довбик став месією в Жироні: Мічел розповів, як команда буде намагатися допомогти українцю виграти «Пічічі»

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
543
2 голоси
Довбик став месією в Жироні: Мічел розповів, як команда буде намагатися допомогти українцю виграти «Пічічі»
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Getty Images
Головний тренер Жирони Мічел заявив, що команда спробує допомогти українському нападнику Артему Довбику стати найкращим бомбардиром Ла Ліги в цьому сезоні.

Головний тренер Жирони Мічел висловився після домашньої перемоги над Барселоною (4:2) у рамках 34-го туру Ла Ліги, яка вивела команду вперше в історії в Лігу чемпіонів.

За словами коуча, тепер Жирона до фінішу кампанії хоче втримати друге місце та допомогти Артему Довбику здобути звання найкращого бомбардира Ла Ліги.

«Те, що ми зробили – це неймовірно, історично. Ми також близькі до звання найкращого бомбардира. «Пічічі» Довбика – це ще одна мета. Ми будемо захищати другу позицію».

В майбутньому Мічел ставить за мету виграти титул з Жироною.

«Наступний крок – це виграти титул з Жироною. Це важке завдання. Тепер ми зіграємо у Лізі чемпіонів, у Ла Лізі, у Кубку. Іноді мрії збуваються», – наводить слова Мічела Marca.

  • Зазначимо, що Довбик з 20 голами очолює рейтинг бомбардирів Ла Ліги, випереджаючи на два пункти свого найближчого переслідувача – хавбека Реалу Джуда Беллінгема;
  • Довбик став першим українцем після Андрія Шевченка, який забив 20 або більше голів у європейському топчемпіонаті;
  • Всього на рахунку Довбика в цьому сезоні 20 голів та вісім асистів у 35 іграх;
  • Жирона посідає другу сходинку в таблиці, маючи 74 очки. У наступному турі 10 травня команда в гостях зіграє проти Алавесу.