Довбик забив Барселоні і віддав асист: Жирона створила неймовірний камбек у перестрілці з пенальті та дублем

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
715
1 голос
Довбик забив Барселоні і віддав асист: Жирона створила неймовірний камбек у перестрілці з пенальті та дублем
Артем Довбик. Фото: Google
У центральному поєдинку 34-го туру іспанської Ла Ліги Жирона переграла Барселону в каталонському дербі (3:2). Українець Артем Довбик відзначився голом та результативною передачею.

Поквиталися за поразку в першому колі не вдалося. Барселона, яка все ще мала, нехай і примарні шанси на золото Ла Ліги, у виїздному матчі програла Жироні та не змогла віддати боржок хлопцям Мічела Санчеса, які перемогли їх у 16-му турі з ідентичним рахунком (4:2).

Розпочали каталонське дербі обидві команди, як-то кажуть, без розкачки. Вже на третій хвилині класний гол забив Андреас Крістенсен, якого зовсім втратили з поля зору оборонці Жирони.

Та не минуло й хвилини, як свій 20 гол у Ла Лізі забив Артем Довбик. Зробив це українець у своєму фірмовому стилі: замкнув навіс головою у високому стрибку.

▶️  Відео голу Артема Довбика у ворота Барселони дивіться за ПОСИЛАННЯМ   

Однак, ще до свистка на переву Барса знову вийшла вперед. Пенальті за фол проти Ламіна Ямала чітко реалізував Роберт Левандовський. 

Справжня ж реконкіста Жирони розпочалася по перерві. Досить довго матч проходив без моментів, аж поки у гру знову не увімкнувся Довбик: українець протяг м'яч до штрафного майданчика і викотив на Порту. Іспанець не промахнувся, а Артем записав до свого активу восьмий асист в сезоні.

На цей момент на полі вже не було Віктора Циганкова, якого Мічел Санчес зняв з гри за хвилину до другого голу своєї команди.

Влучним був і Мігель Гутьєррес, який за дві хвилини після влучного удару Порту, знову вивів Жирону вперед. І той-таки нестримеий Порту своїм дублем остаточно зняв всі питання щодо переможця у принциповій дуелі.

Іспанія. Ла ліга

34-й тур

Жирона – Барселона 4:2 (1:2)

Голи: Довбик, 4, Порту, 65, 85, Гутьєррес, 67 – Крістенсен, 3, Левандовський, 45 +1.

👉Турнірна таблиця Ла Ліги👈

  • Після 34 турів Жирона має в доробку 74 залікові бали та займає другу сходинку в турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. Відставання від Реала, який достроково переміг у чемпіонських перегонах, складає 13 очок.
  • Барселона йде на третій позиції: 73 очки.
  • У наступному турі команда Мічела Санчеса на виїзді зіграє проти Алавеса. Поєдинок заплановано на 10 травня. Початок гри о 22:00 за київським часом.
  • Барселона в турі номер 35 вдома прийматиме Реал Сосьєдад. Гра має відбутися 13 травня та розпочатися о 22 рівно.
  • Артем Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 35 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 20 голів та вісім результативних передач на партнерів по команді.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 30 мільйонів євро рівно.
  • Віктор Циганков провів у поточному сезоні 30 матчів, шість м'ячів і зробив чотири асисти.
  • Згідно з прайс-листом від Transfermarkt, українець коштує 28 мільйонів євро.