Скандальний момент за участі Луніна у матчі Реал – Барселона: в Іспанії винесли остаточний вердикт

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
720
1 голос
Скандальний момент за участі Луніна у матчі Реал – Барселона: в Іспанії винесли остаточний вердикт
Андрій Лунін у моменті з незарахованим голом від Ламіна Ямаля. Фото: Google
Іспанські журналісти розібрали найсуперечливіший момент матчу 32-го туру Ла Ліги між Реалом та Барселоною (3:2). Точна комп'ютерна графіка встановила – гол Ламіна Ямаля треба було зараховувати, Андрій Лунін виніс м'яча з-за лінії.

Адміністратори Х-акаунту Archivo VAR зробили 3D проекцію та проаналізували найбільш суперечливий епізод, що трапився у поєдинку 32-го туру іспанської Ла Ліги Реал – Барселона (3:2).

Нагадаємо, що в першому таймі, коли рахунок вже був 1:1, після подачі з кутового Ламін Ямаль підсік м'яч у ворота мадридського клубу, але Андрій Лунін у карколомному стрибку парирував його руками. Судді, котрі працювали на Ель-Класіко на чолі з Сесаром Сото Градо, після тривалих переговоріві та переглядів відеоповторів з усіх доступних ракурсів, взяття воріт не зарахували.

Вже після гри незалежні експерти дійшли геть іншого висновку: м'яч повністю перетнув лінію воріт і гол Барселони Реалу судді мали зарахувати, що доводить комп'ютерна графіка.

  • Після 32-х турів Реал має у своєму доробку 81 бал та одноосібно займає першу сходинку у турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. Відрив від Барселони, яка займає другий щабель, складає комфортні 11 очок.
  • У наступному турі, 26 квітня, вершкові на виїзді зіграють проти Реал Сосьєдада. Початок гри у Сан-Себастьяні о 22:00 за київським часом.
  • Андрій Лунін в нинішньому сезоні відіграв за мадридців у 27-ми іграх в усіх офіційних турнірах: 25 пропущених голів, 12 поєдинків «на нуль».
  • Transfermarkt оцінює 25-річного українського стража воріт у 16 мільйонів євро.