«Мають забивати усі»: Мічел зробив важливу заяву стосовно безгольової серії Довбика у Жироні

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
86
1 голос
«Мають забивати усі»: Мічел зробив важливу заяву стосовно безгольової серії Довбика у Жироні
Артем Довбик. Фото: Google
Головний тренер Жирони Мічел Санчес поспілкувався з представниками ЗМІ перед матчем 30-го туру Ла Ліги проти Бетіса, вкотре попросивши іспанських журналістів не загострювати увагу на безгольовій серії Артема Довбика.

Український голеадор Жирони Артем Довбик, який поставив на вуха всю Іспанію вже у першому ж своєму сезоні в Ла Лізі, після хет-трику у ворота Севільї,  взяв дуже тривалу безгольову мовчанку. Українець не забиває в Іспанії з 21 січня! Тобто, вісім турів поспіль.

Однак, попри це, головний тренер Жирони Мічел Санчес, як і раніше, вірить та розраховує на Довбик і натякає журналістам, що не варто тиснути на українця, бо він не єдиний гравець його команди, який вміє та має забивати. Тим паче, пригадав Мічел і той факт, що Довбик відзначився голом за Україну у ворота Боснії і Герцеговини (2:1).

«Для мене важливо, чи створює команда моменти. Ми не можемо сподіватися лише на одного гравця, нам треба перемагати, і не має значення, чи забиватиме Артем Довбик. Не можна дивитися на одного гравця, тому що вся команда або грає добре і створює моменти, або погано грає».

Мають забивати усі, не лише Довбик. Я можу сказати, що Артем спокійний, і не лише через те, що він забив гол у збірній. Він спокійний, бо бачить – команда створює моменти», – цитує Мічела AS.

Після поразки від Хетафе у 29-му турі Жирона скотилась на третє місце у турнірній таблиці іспанської Ла Ліги. Команда Мічела Санчела має в доробку 62 очки. Відставання від мадридського Реала, який окупував перший щабель, складає десять очок.

  • Віктор Циганков усього у поточному сезоні провів за Жирону 27 матчів: шість голів, чотири результативні передачі
  • Transfermarkt оцінює вінгера в 25 мільйонів євро.
  • Артем Довбик зіграв за каталонців у сезоні 2023/2024 30 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 14 голів, сім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює нападника в 28 мільйонів євро.