Збірна України здійснила божевільний камбек і обіграла Боснію: команда Реброва вже знає вирішального суперника

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1885
8 голосів
Збірна України здійснила божевільний камбек і обіграла Боснію: команда Реброва вже знає вирішального суперника
Довбик і Яремчук у штрафному Боснії, фото: Getty Images
У четвер, 21 березня, національна збірна України обіграла Боснію і Герцеговину (2:1) у гостьовому півфінальному стиковому матчі у рамках кваліфікації до Євро-2024.

Збірна України під керівництвом Сергія Реброва пройшла Боснію і Герцеговину (2:1) у півфіналі плей-оф відбору до Євро-2024.

Перший тайм пройшов у неймовірно нервовій боротьбі, де обидва суперники боялися припуститися помилки. Відповідно, гольових моментів було мінімум.

Синьо-жовті пропустили на 57-й хвилині. Наша команда програла підбір біля своїх воріт після подачі із кутового, після чого відбувся акцентований простріл у штрафний майданчик, який у власні ворота зрізав Микола Матвієнко.

Після пропущеного голу підопічні Реброва спробували організувати навалу на ворота господарів, але до реальних гольових моментів справа довго доходила. Можна пригадати лише влучний удар Михайла Мудрика із середньої дистанції 77-й хвилині, із яким справився голкіпер.

На 82-й хвилині матч міг закривати Ермедін Демірович. Після швидкого розіграшу штрафного у виконанні Міралема П’янича він пробивав по воротах впритул, але сейв виконав Андрій Лунін.

Ключовим для України став вихід на поле Романа Яремчука на 81-й хвилині.  Вже за чотири хвилини він опинився на ударній позиції після флангової передачі від Юхима Коноплі та з 11 метрів вразив ціль.

На 88-й хвилині Яремчук же сам прорвався флангом та виконав обережний навіс на Артема Довбика, який головою відправив круглого у сітку, вирвавши бажану перемогу.

21 березня. 21:45. Зеніца. Стадіон «Біліно Полє»

Боснія і Герцеговина – Україна – 1:2

Голи: Матвієнко, 57 (аг) – Яремчук, 85, Довбик, 88

  • Зазначимо, що у фіналі стикових матчів Україна 26 березня у польському Вроцлаві на Міському стадіоні зіграє проти Ісландії, яка у паралельному матчі в гостях розгромила Ізраїль (4:1).